Wat ze je nooit hebben geleerd en je kans op geluk verkleint

Wat ze je nooit hebben geleerd en je kans op geluk verkleint

Ik heb een paar vragen voor je…

  • Wil je dat ik je laat zien hoe ik van een verlegen muurbloempje veranderd ben in een graag geziene trainster en zelfstandige?
  • Wil je dat ik je laat zien hoe ik een positieve ingesteldheid kreeg?
  • En… wil je dat ik je laat zien hoe ik piekeren en angst een halt heb toegeroepen, waardoor ik succesvol de stap kon zetten om  zelfstandige te worden?

Weet je, wat ik kan, kan jij ook

Daar ben ik zeker van.

Alleen… kan je je de vraag stellen of je er ook 20 jaar over wil doen. 20 jaar ben ik bezig met trainingen volgen, stages lopen, coaching, en de eerste zeven jaar deed ik dat … ja, ook tijdens mijn vakanties en weekenden, naast mijn vaste job. Jaha, hoe noemen ze dat, een (gepassioneerde) vakidioot? 😉

Totdat ik een burn-out kreeg

Die was nodig, hoor. Om de stap te durven zetten, weg uit mijn zekerheden gevende baan naar ondernemerschap. En naar weer vakantie nemen. Zoals vorige week. Zalig op het strand vitamine D opdoen en zandkastelen bouwen met Luca!

Het heeft me heel wat opgeleverd,

al die trainingen en, zoals durf, moed, daadkracht, know-how en visie. Het verwezenlijken van mijn dromen, zoals kunnen bezig zijn met wat ik het liefste doe, mijn leven sturing geven zoals ik wil, geweldige klanten zoals de Nationale Bank, de EU, om maar enkele te noemen, voldoende verdienen om 6 keer op een jaar op vakantie te gaan, een prachtige partner, een heerlijk zoontje op mijn 44ste,…

Ik heb al mijn schatten, mijn tools en technieken gebundeld in Sterk Leiderschap

Die tools die me zoveel opleveren, en er een schitterend traject van gemaakt. Het traject Sterk Leiderschap, wat je naar jouw volgende niveau kan brengen!

Wat ik deelnemers leer in het traject Sterk Leiderschap, doe ik zelf ook. Pas ik zelf ook toe. Dat is, denk ik, de krachtigste manier van leren.

Niet uit boekjes, geen informatie waar je weinig mee bent, wel praktisch en vanuit ervaring. Zo kan je leren via ‘modeling’. Kinderen leren ook zo. Ze doen na wat ze anderen zien doen én wat ze willen leren. Luca (4 jr) telefoneert nu al als de besten. Inclusief gezichtsuitdrukking en intonatie! Zo schattig om te zien.

Je leert het beste van een goed voorbeeld.

Ik was ontzet en verbrouwereerd

Toen ik begon te leren wat ik nu toepas, was ik ontzet. Hoe kan het dat we dit niet leren op school? Hoe kan het dat ik dit niet eerder wist? Het kan voor velen hun leven en de wereld in zijn geheel een veel betere plek maken.

 

Gaandeweg kreeg ik een belangrijk inzicht…

Ik hoef het niet allemaal alleen te doen of zelf uit te zoeken!

Meer nog, ik ga veel sneller vooruit door in de leer te gaan bij experten in hun vak, succesvolle ondernemers, deskundigen.

Wat ik dan ook uitgebreid heb gedaan en nog steeds doe. Heerlijk vind ik dat, inspirerend.

En het leerde me de harde en zachte kennis en vaardigheden die mij het succes brachten wat er nu is (hoe van verlegen muurbloempje naar een graag geziene trainster, hoe een prettig draaiende zaak op zetten, hoe met tegenslagen omgaan, hoe positief in het leven staan, hoe genieten,…). En waar ik ontzettend dankbaar voor ben.

 

Je hebt het nooit geleerd

Je kunt er niet aan doen, dat je niet weet hoe je impact hebt op jezelf en je wereld, er sturing aan kan geven, je zelfvertrouwen kan doen groeien, piekeren kan stoppen, meer plezier kan hebben. Meer succes ook.

Het educatieve systeem waarmee wij zijn opgegroeid – met al mijn respect voor de energie en de moeite van het onderwijzend personeel – is gebaseerd op theoretisch leren, op gedachteloos herhalen, op feiten in je hoofd stoppen.

Niks praktisch hoe je je leven beter kan maken. Je goed in je vel kan voelen. Innerlijke rust kan vinden. Makkelijker je doelen bereiken.

Dat kan je niet leren via een diploma of door de woorden van een leraar te herhalen.

Dat leer je door de kunst af te kijken. Door na te doen en te ervaren. Van iemand die dat pad al bewandeld heeft.

Zoals men vroeger een vak leerde.

Afkijken van een meester. Je maakte je de aanpak, mentaliteit en gedrag van je meester eigen.

Heb je interesse in het traject Sterk Leiderschap? Wil je je eigen leven en werk beter maken? Je goed voelen in je vel? Durven stappen te zetten om je dromen waar te maken? Innerlijke rust vinden in plaats van druk en gejaag? Genieten in plaats van geleefd worden?

Wil je daarvoor energie, tijd en geld investeren in jezelf en zo leren van iemand die je de weg kan tonen? Zodat het makkelijker kan gaan?

Ik maak plaats in mijn agenda voor een life scan sessie met je. Zo kunnen we kijken wat het traject je kan brengen.

Op je goed voelen!
Groetjes,
Inge

Ps: klik op like op www.facebook.com/bureaustroom en je kan makkelijker nieuwtjes volgen en inspiratie krijgen.
PS2: In een life scan sessie staan we stil bij wat je wil, waar je tegenaanloopt en wat je volgende stap kan zijn.

Ook interessant voor jou:

By |2018-09-16T17:51:58+00:00november 8th, 2016|Sterk Leiderschap|0 reacties

About the Author:

Laat een reactie achter