De snelste strategie om nieuwe klanten te krijgen

Er zijn altijd veel kansen om je heen, wil je snel nieuwe klanten krijgen.

Van de strategieën die ik je hier in een reeks artikels aanrijk, ga je veel leren. Juist in het contact met klanten, ontstaat je marketing. Je leert van elke stap en bouwt erop verder.

Ga dus aan de slag.

Elk contact dat je hebt, is een resultaat op zich en iets om te vieren! Sta er bij stil wat er positief aan was. Dat geeft je energie om verder te gaan.

Nieuwe klanten krijgen wordt zo een eenvoudig iets!

 

Wat heb je nodig om nieuwe klanten te krijgen?

Moet je al een website, naamkaartjes of een folder hebben?

Nee!

Het minimum dat je nodig hebt, is weten wie je doelgroep is. Je start met wat je weet. Gaandeweg kan dat specifieker worden.

Je hebt ook helderheid nodig wat je oplevert voor je klant. Wat is het resultaat als zij met je aan de slag gaat?

En je hebt een product of dienst nodig, want je wil je klant iets kunnen aanbieden.

 

De eerste strategie, die ik in dit artikel bespreek, richt zich op je bestaande netwerk. Daar liggen de grootste kansen voor nieuwe klanten krijgen.

 

Neem direct contact

Het direct benaderen van je bestaande netwerk, is de allersnelste manier om klanten te krijgen.

Je kan ze eenvoudigweg benaderen via mail, messenger of linked-in. Stuur ze een persoonlijk bericht.

 

Zorg ervoor dat je mindset helpend is

In het artikel ‘Vind je klanten krijgen lastig?  haal ik 6 mindsets aan, waardoor nieuwe klanten krijgen makkelijker is.

Als iemand gesprekken wil gaan voeren, dan gaat vaak het eigen denken het vertrouwen saboteren. En dat vertrouwen heb je net nodig!

Gedachtentreinen zoals ‘Wie ben ik? Wat stel ik nu voor? Wie zit er op mij te wachten? Een ander kan het beter.’ Of ‘Mensen hebben het te druk.’, laten je nogal eens ter plekke trappelen.

Het helpt dan veel beter om op een helpende manier tegen jezelf te spreken.

Gebruik een helpende overtuiging zoals:

  • Klanten zullen blij zijn als ik contact met ze opneem
  • Ik heb mijn klanten veel te bieden
  • Ik onthou klanten net iets, als ik ze niet benader.
  • Er is altijd behoefte aan nieuwe ideeën en kennis, of een andere manier over hoe je een bepaald resultaat bereikt.
  • Nieuwe klanten krijgen wordt steeds makkelijker voor me.


Ga het gewoon doen

Het is buiten je comfortzone, dus neem het ongemakkelijk gevoel erbij als een teken dat je je grenzen verlegt en goed bezig bent!

Feliciteer jezelf telkens als je een contact hebt gelegd. Het belangrijkste is het doen. Niet het resultaat. Want uit blijvend actie ondernemen, komt altijd resultaat.

En je leert van elke stap. Dus word je er telkens beter in.

Kortom:

Wil je snel nieuwe klanten krijgen? Neem rechtstreeks contact met je bestaande netwerk. Zorg dat je doelgroep helder is, je aanbod en het resultaat voor je klant. Geef jezelf helpende gedachten, zodat je makkelijker de stap kan zetten. Ga het gewoon doen en neem het ongemakkelijke gevoel er gewoonweg bij!

 

In het volgend artikel zoom ik in op een volgende strategieën om klanten te krijgen.

Succes ondertussen en … have fun!

 

PS: Wil je jezelf en je bedrijf die boost geven die je nodig hebt? Een toffe, gelijkgestemde groep onderneemsters ondersteun ik in de Stroom in Business-Academy, om hun business een boost te geven, zodat ze prettig verdienen met wat ze het allerliefste doen. Nu kan je nog inschrijven aan speciale voorwaarden! Dus reserveer snel je scan gesprek!

PS1: Je mindset onder de loupe nemen met de mindset boost voor ondernemers? In je mailbox (gratis, waarde 97€), samen met gratis tips en inspiratie over ondernemen! Vraag hier aan. Zo ga je anders denken over klanten krijgen en sta je makkelijker achter jezelf en je diensten!

PS2: Vaker tips en inspiratie (gratis) via facebook in de speciale groep voor ondernemers, Stroom in Business? Je kan er ook je vragen aan me stellen. Let’s meet there!

Ook interessant voor jou: