Leiderschap: Ze wou haar job opgeven, nu overtreft ze verwachtingen

Denk je aan je job opgeven? Ben je professional, potential, leidinggevende of ondernemer? Merk je dat je niet helemaal kwijt kan in je werk? Voel je je tegengehouden in je carrière? Vraag je jezelf vaak af of het wel het juiste is?  Zou je heel graag meer zelfvertrouwen willen ervaren, meer energie willen hebben of eigenlijk gewoon willen dat je je ideeën uit durft te spreken?

Als je durft om je ideeën met enthousiasme te brengen, krijg je mensen makkelijker mee. Dat ervaarde Lies,  afdelingshoofd bij een openbaar bestuur. Haar team bestaat uit een 20-tal mensen.

Hier vertelt ze haar verhaal:

 

Ongelukkig in haar job

Voordat zij het traject Sterk Leiderschap startte, vroeg haar functie zoveel energie dat het haar bijna te veel werd. Ze wilde haar job opgeven. Ze wilde iets anders zoeken, want wat ze nu deed, maakte haar erg ongelukkig.

Ze hakte niet meteen de knoop door, maar volgde eerst een loopbaancoaching. Daarin besefte ze dat ze het nodig had om te kunnen groeien en sterker te staan. Zo kwam ze bij het traject Sterk Leiderschap. In dit traject vond ze de combinatie van individuele coaching en groepscoaching heel waardevol.

‘Aan de ene kant krijg je individuele coaching, waarbij er wordt ingezoomd op de vragen waar je zelf een antwoord op wilt. En aan de andere kant, kom je in de groep mensen tegen, die in hetzelfde schuitje zitten. Dat is erg inspirerend’, zegt Lies zelf.

Rust, zelfvertrouwen en authentiek kunnen zijn

Voor Lies is er veel veranderd. Ze merkte dat ze terug innerlijke rust vond. Van daaruit kon ze werken aan haar zelfvertrouwen. Ze staat nu in haar job op haar eigen manier. Authentiek. Stevig in haar schoenen, vol zelfvertrouwen. Ze laat zien hoe ze zelf is.

Ze durft nu haar ideeën in de organisatie bespreekbaar te maken, terwijl ze voordien gewoonweg zweeg. Het maakt haar erg enthousiast, en ze krijgt er energie van, om te zien welk effect ze ermee sorteert in haar organisatie.

Sterk effect in het team en de organisatie

Ook binnen het team merkt Lies veel verandering. Ze kan veel beter connectie maken met de mensen. Dat heeft veel te maken met hoe ze zichzelf nu kan laten zien.

Hoe kwetsbaar durf je jezelf op te stellen?

Lies werkt nu in een werkomgeving die goed bij haar past en waar een prettigere dynamiek en sfeer heerst. Dat ervaart niet alleen zij, ook de mensen in haar team merken dat. Lies merkt dat ze gelukkig is geworden, dat ze dat is gaan uitstralen en ze meer energie in de organisatie kan brengen.

Sterk Leiderschap: een grote return

Het traject ‘Sterk Leiderschap’ is iets dat Lies iedereen kan aanbevelen. Haar woorden:

“Ja, het is een flinke investering, maar ik geloof dat er een return aan zit. De grootste return die ik merk is dat mensen gelukkiger zijn op de afdeling. Gelukkige mensen werken veel liever én beter.”

 

Heb jij interesse in het traject ‘Sterk Leiderschap’? Een traject waarbij het niet blijft bij de theorie, maar waar je tools aangereikt krijgt waar je direct mee aan de slag kunt?

Het traject vraagt een investering. Wat je ervoor terugkrijgt helpt je jaar na jaar, en is niet financieel uit te drukken. Plan een Scan-gesprek in, zodat we jouw doelen voor het traject kunnen bepalen. Doe dat nu, want er is beperkt plek voor het traject.