Meer geld verdienen als ondernemer of freelancer? Krijg meer ademruimte !

Veel ondernemers zijn moe. Ze werken te hard. Ze draaien veel uren.

En houden ze aan het einde van de maand een fijn bedrag over? Niet altijd.

Soms gelukkig wel, maar stoppen ze daarin te veel tijd. En dat komt de werk-privé balans niet ten goede.

En hoewel ze geld verdienen niet belangrijk vinden, voelt het toch dat ze niet genoeg verdienen voor de uren die ze maken of de waarde die ze leveren.

Ik kan toch niet meer vragen? Dan komt er niemand meer

Het is de meest gehoorde angst.

En zal ik eerlijk zijn?

Ook ik dacht dat.

Toen ik startte met ondernemen in bijberoep in 2001 verkocht ik cursussen voor 2400€. Ik vond het een hel. Alhoewel ik de cursussen heel goed vond, vond ik het verschrikkelijk er zo’n bedrag voor te moeten vragen. En als ik dan een kandidaat vond, dan schoot ik er bij in, na aftrek van hotel, stagekost en licentie.

Zo werkte het dus niet voor mij. Omdat ik nog te zeer struggelde met mezelf, de waarde niet zag die ik leverde en het vooral erg vond dat ik mensen zo’n pijn deed om zoveel te vragen.

Ik zag helemaal over het hoofd wat het die mensen opleverde. Hoezeer hun leven een andere wending kreeg. Hoe ze lichter, optimistischer, krachtiger en gelukkiger in hun leven stonden.

Is dat niet onbetaalbaar?

Hoe kan je je aanbod upgraden? Hoe kan je meer vragen voor je dienst? Of product?

De eerste stap is de waarde te zien van je dienst. Als ik met ondernemers werk, bijvoorbeeld in het Stroomversneller businessevent, schatten ze systematisch hun waarde te laag in.

Ze merken dat ze veel steviger in hun schoenen staan, en hun prijzen kunnen verhogen als ze helder hebben welke waarde ze leveren.

Ida van Zida merkte het op: Ik heb mijn zeep anders genoemd en duurder geprijsd, en het verkoopt vlotter.

Michael van debestebeslissing.be vertelt: Ik heb mijn prijs bijna verdriedubbeld. En ook daarvoor tekenen mensen. Want zoals je zei, ik kan ze beter helpen met meerdere sessies. Zo zijn ze zekerder dat ze hun doel behalen.

Niki van Nikkeldesign zei: ‘Ik had zomaar ineens een klant voor mijn Perfect-ontwerp programma. Dat is wel heel aangenaam werken zo!’.

Zo kan je meer geld verdienen als ondernemer of freelancer. Met meer voldoening én tijdvrijheid!

Stop met denken als een werknemer; stop met factureren per uur

Carla stopte met coachen per uur. Haar zaak draaide zo niet. Ze behaalde te weinig resultaat met mensen, omdat ze zich per uur liet betalen, waren haar klanten spaarzaam en stelden terug komen uit. Daarnaast moest ze ook tijd vinden voor marketing en zichtbaarheid, anders vonden klanten haar niet.

Ze nam moedige en slimme stappen.

Ze creëerde een jaarprogramma waarin ze gedreven vrouwen helpt hun eindliefde te vinden. Hiervoor vraagt ze een mooie som.

Ze is hier heel tevreden mee. Haar klanten behalen goeie resultaten, getuigen de foto’s van getrouwde stellen. Door mond aan mond reclame komen klanten vanzelf.

Factureren per uur heeft enkele schadelijke neveneffecten:

  • Je kan moeilijk tijdvrijheid creëren.
  • Of je bent aan het werk en je verdient, of er gebeurt niets op je bankrekening. Niet handig.
  • Je hebt gewoon een job. En neem je er het risico van zelfstandige te zijn gewoon bij.
  • Ga je met vakantie, ben je ziek, dan heb je geen inkomen.

Een goed idee, dat je miljoenen opbrengt

Karina helpt CFO’s en financiële directeuren om aanzienlijk resultaten te hebben. Hun verloop daalt naar 1%, en hun administratie loopt efficiënter. Ze is ontzettend succesvol. Ze vroeg zich af hoe ze dit nog altijd kan doen over 5 à 20 jaar op een manier die nog interessant is voor haar. Want de uitdaging is weg. Ze weet precies wat er moest gebeuren.

Ze investeerde in businesscoaching die haar op de meest eenvoudige manier hielp. Waar ze vroeger voor één klant factureerde en alles zelf uitvoerde, heeft ze een programma in elkaar gezet waardoor ze het medewerkers leert.

Ze kan nu 2 tot 5 klanten tegelijkertijd helpen. En op zich hoeft dat niet, want met een kwart klant heeft ze al hetzelfde inkomen als ervoor. Ze ervaart een ontzettende vrijheid. Waar ze eerst 70u per week werkte, met veel reistijd, heeft ze nu 2 à 3 dagen over. Ze geniet van de intellectuele uitdaging om dit voor elkaar te krijgen en de nieuwe hoogwaardige vaardigheden, zoals sales en marketing die ze leert. En voor haar partner is ze een fijner mens geworden!

Spreekt dit je aan? Reserveer dan je plek voor jouw Stroomversneller. Hierin leer je hoe je je zaak voor je kan laten werken. Hoe kan je meer impact hebben, meer verdienen, in minder tijd?

Klik hier voor meer info en aanmelden voor jouw Stroomversneller!

Waarom?

Omdat als je het alleen wil doen, je er niet doorheen komt. Dan ga je de problemen die je tegenkomt uit de weg. In deze Stroomversneller word je uitgedaagd om grotere stappen te zetten.

Je overwint wat je tegenhoudt, wat je daar lastig aan vindt, er is een groep die je stimuleert.

Dus als je denkt, ik wil ook die hoge prijzen vragen: nodig ik je uit om deze Stroomversneller aan te gaan!

Als je het niet doet, wordt je niet uitgedaagd. Daarom is het belangrijk altijd verder te gaan. Je kan altijd wat leren. 

Want verveeld raken, zoals in het verhaal van Karina is een groot probleem voor interessante mensen. Je wordt op deze manier veel meer uitgedaagd dan 1 op 1 in een bedrijf te werken.

Ik ben heel erg benieuwd, welke mogelijkheden jij gaat ontdekken om meer te verdienen, met meer gemak, onder jouw voorwaarden en met meer tijdvrijheid!

Meld je aan voor je Stroomversneller, coronaproof! Of heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier!