Met passie je ding doen én goed verdienen?

Met passie je ding doen én daar goed mee verdienen?

Het is als een kunst, die vaker een diepgaande transformatie vraagt. Als ondernemer of professional, hoe succesvol ook, kom je groeipijnen tegen. Ga je deze uit de weg en zoek je er geen hulp bij, dan stagneert het. Dan pas je je aan in plaats van je droom te leven. Dan verzaak je aan wat je, ergens diep van binnen, weet dat echt mogelijk is.

‘Beren op je pad’, die horen bij groeipijnen, kunnen er zo uit zien:

  • De gedachte ‘Het kan niet’, waardoor je blijft opdrachten of jobs doen die niet passen bij je plan A, je echte passie. Een variant hierop is ‘Alleen wat ik niet graag doe, wordt goed betaald’.
  • De gedachte ‘Ik moet het alleen kunnen’, waardoor je veel groei en kennis laat schieten. Je maakt ondernemen zwaarder voor je en vervult niet je volledige potentieel. Je slaagt er niet in om de stap te maken om betaald te worden voor de waarde die je levert. In plaats daarvan blijf je uur-gebonden factureren.
  • De gedachte ‘Ik moet hard werken om goed te verdienen’. Deze belemmert je systemen en mogelijkheden te exploreren, waardoor je meer kan verdienen, in minder tijd.

Transformatie van die ‘beren’ – van bijvoorbeeld ‘het kan niet’ in ‘het kan wel’, – geeft gedreven ondernemers en professionals een bijzondere vreugdevolle dynamiek en vooruitgang.

Hieronder vind je het verhaal van Katja Noelmans, naar aanleiding van onze samenwerking van een jaar!

Ik zag niet hoe ik kon leven van mijn kunst

Inge: Een jaar geleden hadden we een gesprek. Je had het toen erg moeilijk, omdat je niet zag hoe dat je kon leven van jouw kunst, de inspiratie die je hebt. Van de schoonheid die je in de wereld brengt. Dat was heel erg pijnlijk. Je deed allerlei jobs, die je op zich graag deed, maar die helemaal niet bijdroegen aan je doel. Die wel veel tijd van je kostten.

Katja: Dat klopt. Ik ben Katja Noelmans. Ik hou in de eerste plaats van verwondering. Dat is ook wat ik wil brengen bij mensen. En dat wil ik doen met mijn juwelen en mijn grafisch werk. Ik combineer prints op allerlei mogelijke manieren, zowel 2D printen als 3D printen.

Inge: Leuk, heel leuk! Ik ben bijvoorbeeld heel blij met deze ring van jou, ik vind die heel speels en koninklijk. Kleurrijk, ik hou van kleur! Dus ik ben er heel blij mee! Waar ook al weer kan iemand zo’n ring vinden?

Katja: Op mijn website, de link ernaar vind je onderaan!

Onverwachte invalshoeken geven enthousiasme en mogelijkheden

Inge: Waarom ben je in het traject Stroom in Business gestapt?

Katja: Dat is begonnen met dat gesprek waarover je het net had. Je gaf zoveel praktische tips vanuit totaal onverwachte invalshoeken. Ik kwam er ook zo helemaal opgelucht en enthousiast naar buiten.
Ik zag een waaier aan mogelijkheden.
Dat was op verschillende gebieden, qua marketing, maar ook hoe pak je het emotioneel aan. En financieel.

Ik wilde heel graag leven van het combineren van mijn passies. Daar bied jij hulp voor.

Van B-plan naar A-Plan

Inge: Super! Wat heeft het traject je opgebracht?

Katja: Wat heeft het mij opgebracht? In de eerste plaats heeft het mij hele grote verwarring opgebracht.
Omdat jij mij hebt laten inzien: ‘je bent niet bezig met je A-plan, je bent met je B-plan bezig. En: zullen we dan toch niet gaan voor het A-plan?’
Het fijne daaraan is het emotionele luik, je bent begonnen met die kleine duiveltjes aan te pakken die mij tegenhielden om aan mijn A-plan te werken.

Oplossingen die passen bij mijn persoonlijkheid

Daarnaast help je effectief mee een andere aanpak te bedenken, je helpt zoeken naar oplossingen. En oplossingen, die passen bij mijn persoonlijkheid.
In de eerste plaats, de design wereld is geen hele grote wereld. Het is wel een specifieke wereld, het is niet gemakkelijk om daarin mee te denken. Toch doe jij dat.

Je doet dat nog aan de hand van mijn persoonlijkheid, vanuit wat maakt mij uniek en hoe kan je met je sterke punten je zaak laten groeien.

Inge: Wauw, dat is mooi om te horen! En hoe is het nu?

Katja: Ja, ik ben aan de slag gegaan met een aantal van uw ideeën. Onder andere hebben we meegedaan aan wedstrijden. Ik spreek nu even over ‘we’. Tijdens het traject gebeuren er zoveel leuke dingen. Zo ben ik ook Sofie Hermans tegen gekomen, dat is een textielontwerpster. We hebben samen DuoWonder opgericht. Van sommigen wedstrijden wachten we nog op de uitslag!

We hebben subsidies aangevraagd. We zijn aan het kijken welke beurzen we kunnen bezoeken. Echt specifiek gerichte designbeurzen, waar we aan mee kunnen doen. We zijn volop aan het investeren daarin.

Ik kan dat wel!

Inge: Fantastisch, helemaal knap! Want als je zo erbij stilstaat, wat heeft het precies voor jou betekent? In het eerste gesprek was het heel moeilijk, zag je geen kans of geen mogelijkheid. En nu zie ik je overlopen van ideeën, mogelijkheden, kansen.

Katja: Wat het voor mij betekent, het mooie is die mogelijkheden zien.
En daarnaast ook, die mindset-shift. Bij het eerste gesprek, toen dacht ik in termen van: ‘ik kan dat niet’. En nu weet ik van: ‘ik kan dat wel’. Dat is een wereld van verschil.

Stroom in Business: een aanrader!

Inge: Zou jij het traject aanraden aan anderen?

Katja: Absoluut. Het brengt heel veel wijsheden. Bijvoorbeeld op emotioneel gebied.
Het maakt dat je aan de slag gaat met uzelf, om uw obstakels niet te overwinnen, maar achter je te laten. Dat is iets heel anders.
Ook omdat het leuke is dat gij meedenkt naar mogelijkheden, die persoonsgebonden zijn. En bij die persoon of wat die persoon doet, passen.

Het leuke is dat je ons, in groep, oefeningen geeft waardoor we ons steeds op ons gemak voelen bij elkaar. Daardoor leert iemand ook veel van de ander. En het is fijn om dingen uit te wisselen. Dat doet heel veel.

Ik ben u dankbaar en ik wens u ook heel veel plezier en succes!

Inge: Dank je. Het versterkt inderdaad, individuele coaching en het vergroten van je ondernemersvaardigheden, samen met andere ondernemers! Dankjewel Katja, ik wens je heel veel plezier en ook heel veel succes. Ik ben er zeker van dat heel veel mensen veel plezier gaan hebben aan je juwelen en de kunst en het grafisch werk dat jij brengt.

Wil je graag zelf ook een transformatie maken? Voel je dat er iets dient te veranderen en wil je dat snel, deskundig en op zijn best aanpakken? Vraag hier je vrijblijvend scan-gesprek aan, zodat we stil staan bij je uitdagingen, je mogelijkheden en de stappen die je kan zetten. Zo kan je ook je mogelijkheden en kansen zien en nemen, net als Katja, en meer verdienen in minder tijd met meer voldoening!

Wil je nog geen scan-gesprek, maar wel inzicht in hoe zo’n transformatie kan? Download het e-book ‘5 strategieën om vanzelf nieuwe klanten aan te trekken, die je meer betalen’. Vraag het hier aan en ontdek:

  • Hoe je sneller groeit en je meer impact hebt?
  • Het geheim hoe je meer verdient zonder extra uren
  • Wat je niet gedacht had, over hoe je magnetisch bent voor ideale klanten