‘Presenteren met goesting’

Traject voor professionals en zelfstandigen die willen presenteren met goesting. Méér impact, beduidend minder stress!

Presenteren met goesting? Meer impact zonder stress? Hoe kan dat?

Professionals en zelfstandigen hoor ik dit vaak zeggen tegen me:

 • Voor een groep staan bezorgt me te veel stress. Ik jaag mezelf op. Ik ben thuis voor de kinderen niet te genieten.
 • Ik voel me telkens slecht erna. Ik blijf bedenken hoe ik het beter had kunnen zeggen. Ik check  de evaluaties op zoek naar een negatieve.
 • Ik voel me, diep van binnen, belachelijk. Bijvoorbeeld als ik de draad kwijt raak, of mijn zin niet meer weet af te maken of er geen reactie komt bij een vraag.

Misschien herken je er wel iets in. Ik alvast wel, jammer genoeg. Klam zweet. Een wee gevoel in mijn onderbuik. Liefst van al willen wegvluchten in plaats van voor een groep te staan.

Dus ja, bij mij was dat zo. Zo erg, dat ik als student vastgesteld had ‘nooit met groepen te willen werken’. Never ever. Presenteren met impact zonder stress? Geen denken aan. Dat was niets voor mij.

Verschrikkelijk vond ik het dan ook om in één van mijn eerste jobs vergaderingen te moeten leiden, presentaties te houden. En dat nog wel voor burgemeesters en schepenen. Waarvan er één minister is geworden, een andere gouverneur. Niet niks, he.

Ik voelde me vaak klein. Huilde in de auto na een mislukte presentatie, waar ik afging als een gieter. Gewoon vreselijk.

Weet je waardoor het beter werd? Een training met individuele coaching. Ik voelde me gezegend. Zelfvertrouwen steeg. Handvaten kreeg ik. Ook de bevestiging dat ik er mocht staan en zeggen wat ik te zeggen had. Nog steeds dankbaar ben ik, voor die opportuniteit! Wat ik daarna leerde, ging echter verder dan tips en tricks. Want in mijn hoofd:

 • Vonden mensen het niet interessant
 • Ging ik zeker iets doms zeggen of niet uit mijn woorden komen
 • Voelde ik me bij voorbaat afgewezen en gedevalueerd

En zo bleef ik vooraan staan, maar met veel stress, een ambetant gevoel, en maakte ik geen of weinig echt contact vanuit die angsten. Ik deed mijn ding, vooraan, en hoopte dan maar … dat het ok was.

Dat veranderde gelukkig.

Want… Uiteindelijk … leerde ik deze angsten te doorprikken. Zodat ik er écht los van kwam.

En … Ik leerde tools om mensen te engageren.

En … Het werd toffer en toffer. Niet alleen voor mij, ook voor deelnemers en toehoorders.

Ik leerde de groep aan het werk te zetten, zodat ze er het maximale uithaalden. In plaats van in slaap vallen.

Ik leerde veel meer interactie er in te stoppen. En plezier, zodat het een onvergetelijke ervaring werd. Een echte ‘experience’!

Met als gevolg hoge tevredenheidsscores bij lezingen, zodat ik jaren, soms wel 2 keer op een jaar een zelfde infosessie of lezing kon geven, zoals de infosessie ‘Zelfvertrouwen versterken’ voor de CM.

Of jaren opnieuw het traject ‘Persoonlijke kracht’ bij de Nationale Bank mag geven – met veel dankbaarheid trouwens dat ik medewerkers er zo kan ondersteunen – ook omwille van de hoge scores op tevredenheid. 

Of de samenwerking met Jobat voor de Careerlaunch. Ik geef er met plezier de workshop ‘Zelfverzekerd Solliciteren’. Vaak zit de ruimte er tot 2 keer toe nokvol.

Waarom dit traject? Omdat ik professionals en zelfstandigen graag help die zich dit soort vragen stellen:

 • Hoe krijg ik deelnemers geboeid voor mijn presentatie of workshop? Zodat ik toehoorders inspireer, overtuig en in beweging breng?
 • Wat is het geheim zodat het ongemakkelijk, geremd, of onzeker gevoel me niet hindert bij presenteren? En dat het niet opvalt?

 • Hoe krijg ik interactie bij een infosessie? Zodat ik makkelijker weet wat er in mijn publiek omgaat.
De aanpak van mijn presentaties is verbeterd. Ze zijn minder stresserend voor mezelf én interessanter voor mijn publiek.
R.N., Agentschap Ondernemen

If you think you’re too small to have an impact, try going to bed with a mosquito in the room

                – Anita Roddick

In dit traject leer je:

 • Makkelijker over ongemakkelijke gevoelens heen stappen, zodat je productief blijft, ook in een presentatie!
 • Je krijgt zicht op jouw belemmerende gedachtenpatronen en weet die om te keren, zodat je sterker overkomt met een positievere uitstraling.
 • Je boekt meer succes met je presentatie of workshop, omdat je verschillende typen mensen aanspreekt.
 • Je weet hoe je je presentatie interactief, boeiend en aangenaam kan maken! Zo inspireer je je toehoorders en kom je overtuigend over.
 • Je brengt deelnemers makkelijker in beweging.

Je merkt zelf het verschil tijdens de oefenmomenten. Hier krijg je tonnen toffe feedback, zodat je je presentatie in het moment kan bijstellen. We werken in een kleine groep (2 à 8 deelnemers) met veel persoonlijke aandacht. Je ervaart in dit traject de kracht van gezamenlijk leren en individuele coaching. Deze combinatie helpt je makkelijk en efficiënt over drempels heen.

Voor wie is dit traject geschikt?

Ben je een professional of zelfstandige die:

 • Vaker presentaties geeft of wil geven
 • Genoeg heeft van de stress
 • Meer gemak en innerlijk goed voelen wil ervaren tijdens en na
 • Een toffere interactie wil met je publiek
 • Tools wil om van saaiheid naar boeiend op te schuiven
 • Vaker tevreden deelnemers wil
 • Weet dat het makkelijker, beter en leuker kan, en niet weet hoe

Dan is dit traject precies iets voor jou!

Wat levert het je op?

Bij toepassen en oefenen van de tools:

 • merk je hoe je steeds aantrekkelijker kan spreken!
 • Je zorgt ervoor dat deelnemers makkelijker onthouden wat je zegt, waardoor je overtuigingskracht stijgt.
 • We dagen je eigen persoonlijke denkfouten uit, zodat je niet meer onderweg mentaal afhaakt of je sterk staan ondermijnt.
 • Afgewezen worden, voor gek staan, uitgelachen worden: deze vervelende angsten, waar 80% van de mensen last van heeft, leer je doorprikken
 • Je hebt duidelijk hoe je je impact in jouw presentaties met 100% kan zien stijgen
 • Je voelt je zekerder, ziet mogelijkheden voor interactie en krijgt zicht op je authentieke, naturelle stijl

Presenteren met goesting!

Wat houdt het traject in? Wanneer vindt de training plaats?

 • Vraag na wanneer de volgende trainingsdag plaats vindt (9u30 – 16u00, Limburg), hierin leer je hoe je kan presenteren met impact zonder stress. Je gaat het ook effectief doen in kleine oefenmomenten. Na deze dag sta je er anders in!
 • Via krachtige individuele coaching (2u) optimaliseren we je presentatie en sta je super sterk, met impact en met een pak veel minder stress!

Spreekt dit traject je aan? Mail me dat je inschrijft en boek direct een scan-gesprek, zodat we alvast afstemmen wat je leerdoelen zijn!

Wat is de waarde van deze training?

Dit traject ‘Presenteren met goesting’ maakt je leven een pak makkelijker en je presentatie of workshop zoveel boeiender. Hierdoor bereik je meer effect! Leg je een echter contact en kom je ‘naturel’ over

Je investering?

1497 € excl btw voor de trainingsdag, inclusief lunch.

In een exclusieve optimalisatie-coaching (2x 1u) halen we de laatste onzekerheden uit je presenteren en optimaliseren we je structuur en aanpak. Zo sta je er zelfverzekerd en heb je die impact die je wil!

kmo-portefeuille is mogelijk

Interesse?

Tof! Mail me en meld dat je je inschrijft voor ‘Presenteren met impact zonder stress’ en boek een scan-gesprek in. Ik spreek je graag om je leerdoelen vast te stellen! Ik kijk ernaar uit!

Van louter ‘doceren’ schakelde ik, dankzij je traject, over op vragen stellen, engageren, mensen betrekken. Ik kon dat voorheen niet. Het resultaat? Ik vind het plezanter, mensen hebben meer aandacht voor wat ik zeg, ik kan beter inspelen op energie en vragen. Een aanrader!
B.
Mijn communicatie is met de aangereikte tools een stuk effectiever geworden. Ik leerde om positief te beginnen, het effect te benoemen en vragen te stellen. Klinkt simpel, vraagt toch aandacht!
Anoniem
Dankzij jouw traject heb ik mijn authentiek leiderschap gevonden. Hierdoor leid ik met meer gemak vergaderingen en kan ik mijn medewerkers makkelijker én op een positieve manier erbij betrekken.
Y.B.