De beste weg naar 1000 Euro per uur

Watertand je, als ondernemer, bij het idee van 1000 Euro per uur verdienen?

Of denk je juist ‘Bah, wat belachelijk hoog’?

Wat mij hierin boeit is het proces.

Iemand die 30€ vraagt, denkt en gedraagt zich anders dan iemand die 1000€ vraagt. Daar valt heel wat uit te leren. Over een groei-mindset. En over het recept voor vrijheid, impact, passie, plezier en je leven ten volle leven! Wil je dat als ondernemer ook niet?

De inspiratie voor dit artikel haalde ik uit een interview met Michael Serwa,  best betaalde life coach in de UK. Hij vroeg in het begin 20 Pond per sessie. Ondertussen 1.000 Pond!

Vele ondernemers verdienen te weinig. Toch durven ze hun tarief niet te verhogen. Omdat hun collega’s dat niet doen. Omdat ze dan schrik hebben dat er dan niemand klant wordt. Omdat ze zich ergens niet comfortabel voelen om geld te vragen (lees hier het artikel over het geheim van geld).

Herken je dat?

Precies daarom ben ik benieuwd naar de mindset van Michael. Hoe maakte hij die groei mogelijk voor zichzelf? Hier vind je 3 tips van Michael Serwa.

  1. Neem de beslissing

Met een hoger tarief, neem je de beslissing: ‘Ik neem mezelf en wat ik doe serieus’. Het is niet vanuit hebzucht, wel vanuit vertrouwen in jezelf en het kennen van je waarde. Belangrijk daarbij is houden van wat je doet, want zo geef je het beste van jezelf. Dat wat echt bij je past.

By the way, als ondernemer neem je zelf de beslissing om je tarief te verhogen. Je hoeft niemands goedkeuring daarvoor. Enkel je eigen mindset is van belang! Kan je het voor jezelf goedkeuren? En merk je het dan al? Je tarief aanpassen … vraagt lef.

2. Oefen om je comfortzone telkens uit te dagen

Durf risico’s te nemen. Daag je continu uit. Zo leef je ten volle, en heb je geen spijt op het einde van je leven. Dat lijkt wel Serwa’s motto te zijn: ‘Vind iets om jezelf uit te dagen. Zo blijf je groeien.’

Vindt niemand je prijs te hoog, dan is die duidelijk te laag. Als je je 100% comfortabel voelt met je prijs, dan daag je jezelf niet meer uit. Durf een voorbeeld zijn, en jezelf uit te dagen. Als coach vraag je dat toch ook van je klanten? Doe het dan ook zelf!

3. Verhoog je eigenwaarde en de waarde die je levert

De meeste ondernemers vragen een bedrag waar ze zich comfortabel mee voelen. Zo groeien ze in zelfvertrouwen. Dat is absoluut prima en nodig in het begin.

Michael zorgde telkens voor een vol geboekte agenda. Van zodra er niemand meer bij kon, verdubbelde hij zijn fee.

Verdubbelen. Dus niet even 10% erbij. Nee, verdubbelen.

Hij slaagde daarin, door te werken met een coach. Als ondernemer, heb je een coach nodig om te groeien. Er valt immers veel te leren in ondernemersland. De vaardigheden om je werk goed uit te voeren. De kennis om achter jezelf en je product te staan, de waarde ervan helder te hebben, hoe je mindset werkt. Daarnaast ook allerlei ondernemersvaardigheden, zoals je dienst en product op een goeie manier aan de man brengen.

En om jezelf te blijven uitdagen. Zo verhoogde hij zijn tarief, tot 1000 euro per uur, en meer!

Zorg ervoor dat je die ondersteuning hebt die nodig is.

Samenvattend: ben je een ondernemer die wil groeien? Die ten volle wil leven? Die vrijheid, impact, plezier en passie belangrijk vindt? Dit zijn de 3 tips van Michael Serwa, de best betaalde life coach in Engeland:

  • Neem de beslissing.
  • Daag jezelf uit, continu.
  • Zorg voor de ondersteuning die je nodig hebt.

Meer lezen van Michael Serwa? Hier vind je zijn boek: From good to Amazing

Op jouw succes,

Inge

PS: Heb jij een gevoel dat je het anders wil, maar niet weet hoe? Meld je snel aan voor het scan-gesprek!

In een Scan-gesprek geef ik je inspiratie, kennis en ideeën over de mogelijkheden die je hebt om met jouw bedrijf meer te verdienen en meer vrijheid te hebben, met ideale klanten. De waarde van dit gesprek is 197 euro en ik bied het je vrijblijvend (en gratis) aan.

Klik hier om je voor een scan-gesprek aan te melden

Om het gesprek goed voor te kunnen bereiden en optimaal te laten verlopen, vraag ik je om enkele vragen te beantwoorden. Jouw antwoorden worden helemaal vertrouwelijk behandeld.

Na het invullen neem ik binnen 5 dagen contact met je op om een afspraak te plannen.

Ik hoop je snel te spreken!