Anne Groffils

In 2006 ben ik zelf in aanraking gekomen met loopbaanbegeleiding. Het was een opstap, een nieuwe interesse in persoonlijke groei en menselijke ontwikkeling. Via Inge en Bureau Stroom heb ik diverse trainingen gevolgd die mijn interesse verder deden groeien. Het leven heeft mij op zachte en harde manier allerlei lessen geleerd. Zo ook dat je een situatie ervaart met jouw perceptie. Ik ben anders naar mezelf gaan kijken, naar wat ik wil én naar wat ik niet wil. Mijn perceptie onder de loep gaan nemen en mijn denken veranderen. Om mij te verdiepen las ik tal van boeken, volgde ik workshops en opleidingen rond psychologie, filosofie, spiritualiteit, zelfzorg, zelfvertrouwen, positief zelfbeeld, ademhalingstechnieken, deelpersoonlijkheden zoals de innerlijke criticus, mindfulness, bewustzijn, geweldloze communicatie, hartcoherentie, persoonlijk leiderschap, coaching & counseling.
In 2013 startte ik als coach.

Hoe tank je bij?

In de loop van die tien jaar heb ik allerlei tools geleerd en ervaren wat ze doen. Vanuit dat ervaren wil ik anderen begeleiden. Het leven is wat het is én het is ook hoe je ernaar kijkt. Als het anders is dan jij dat graag hebt, verander je dan je job of je leven? Hoe verander je jouw gedachten? Wat gebeurt er als jij jouw gedachten verandert? Wat gebeurt er dan met je voelen? Wat gebeurt er met je situatie?

Hoe zie ik mijn werk als coach?

Zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn voor mij brandstof die onze motor laten draaien. Als het niveau laag is dan is het tijd om bij te tanken. Dat bijtanken is zelfzorg en als coach help ik jou om die zelfzorg terug te vinden. Zo nu en dan zit er een knoop, een kink in de kabel en dan zit je vast. De knoop losmaken doe je zelf en als coach rijk ik tools aan om de knoop los te maken, zo krijg jij de kink uit de kabel en kan jouw energie weer beter stromen.

Welke tools zijn dat zoal?

Om te beginnen actief luisteren, ik naar jou en jij naar jezelf. Een andere tool is het onderzoeken van je gedachten met de Vier Vragen methode van Katie Byron, nagaan welke overtuigingen jou belemmeren en leren hoe je deze kan ombuigen naar eerder helpende overtuigingen. We bekijken samen wat je uitdaagt en wat je tegenhoudt. Hierbij maak ik onder andere gebruik van de kernkwadrant van Ofman, waarmee je inzicht krijgt in jouw kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.  Verder kan je via hartcoherentie aan de slag om rust te vinden, met stress om te gaan en bore- of burnout te vermijden of te boven te komen.

In de loop van een training of coachings/begeleidingstraject ontdek je nog meer tools. Als je jezelf beter kent, meer mededogen voor jezelf hebt dan kijk je positiever naar jezelf. Als je positiever naar jezelf kijkt dan hou je meer van jezelf. Als je meer van jezelf houdt dan zorg je beter voor jezelf, je kijkt anders naar jezelf. Je kijkt anders naar anderen, je bekijkt het leven anders. Jouw perceptie is anders, je ontdekt jouw grenzen en prioriteiten. Je kan stressfactoren aan, neemt eerder rust en…

Benieuwd naar de ervaring?

Je bent welkom