5 adviezen voor meer waardering op je werk

Een schouderklopje of complimentje doet deugd. Ook op het werk. Helaas hoor ik vaak (ex-)medewerkers klagen over het gebrek aan appreciatie. Je zet je elke dag keihard in, maar die dikke duim blijft uit. Als Personalpowercoach roep ik je op om zélf het tij te keren. Met mijn advies ga je voluit voor meer waardering. Maximaal bruikbaar voor leidinggevenden, potentials, professionals, ondernemers én elke betrokken medewerker!

 

Wat ben ik goed bezig!

Positieve feedback wordt vaak vergeten. Niet alleen door anderen, maar ook door jezelf. Want wees eens eerlijk … hoe vaak geef jij jezelf een compliment?

En laat dat nu net dé sleutel zijn tot meer waardering: van jezelf leren houden en dus jezelf waarderen. Maak van een (onbewuste) ‘ik ben niets waard’ een positievere gedachte. Je zult zien dat na deze mental switch ook anderen je meer waarderen. Een leidinggevende die nooit een compliment gaf, doet dat dan plots wel.

 

Een positieve tsunami


De link tussen een positieve mindset en een merkbare verandering in je omgeving staat als een paal boven water. Wie een positief gevoel heeft over zichzelf, heeft een ruimere blik, ziet meer verbanden, is creatiever en vindt betere oplossingen. Samengevat: je bent productiever! Meer zelfs, je ware potentieel komt naar boven. Daardoor ervaar je meer voldoening en krijg je een echte energieboost. Als dat niet veelbelovend klinkt! Maar hoe word je nu de beste vriend van jezelf …?

 

5 adviezen voor meer waardering, op het werk en daarbuiten

 1. Zoek drie dingen die je ‘wauw’ vindt bij jezelf
  Formuleer voor jezelf drie (kleine) dingen die je bij jezelf waardeert. Dat mogen alledaagse dingen zijn zoals ‘ik ben vriendelijk tegen de buren’. Zo leer je positief over jezelf te denken. En je zult zien: één vriendelijke gedachte leidt automatisch tot de volgende. Op moeilijke momenten – bijvoorbeeld als je kritiek krijgt – creëer je zo een vangnet voor jezelf.
 2. Hou vast aan je noodplan bij kritiek
  Kritiek komt er altijd, daar mag je van uitgaan. Een vernietigende boodschap helpt je niets verder. Integendeel, het doet je twijfelen en maakt je somber. Zorg daarom voor je platform van zelfvertrouwen. Ga na wat je goed deed of wat een goede intentie van je was. Kijk daarna naar wat volgens jou terecht was in de kritiek. Neem niets klakkeloos over, maar achterhaal wat je inderdaad anders wilt en kunt aanpakken in de toekomst.
 3. Maak bewuste keuzes
  Trap niet meer in de oude valkuilen van zelfkritiek en waardeer jezelf in elke situatie. Kies telkens voor die dingen die je een goed gevoel geven. Misschien kunnen een boek, cd of online training rond innerlijke ontwikkeling je daarbij wel helpen.
 4. Durf in jezelf te investeren
  Vind het wiel niet opnieuw uit maar ga te rade bij een mentor of coach. Die persoon kan je helpen om een nieuwe positieve relatie aan te gaan met jezelf. Dat heeft niet alleen voordelen voor jezelf (meer levenskwaliteit, meer geluk), maar ook voor je omgeving (betere relaties met anderen, efficiënter werk).
 5. Glimlach
  Je glimlach is je sterkste wapen! Geef mensen je mooiste smile. En vergeet jezelf niet: glimlach in de spiegel. Dankzij een brede glimlach krijgt iedereen (en jij dus ook) een instant gevoel van happiness.

 

En nu is het aan jou!
Wil je meer waardering voor alles wat je doet? Begin bij jezelf.  Ga voor het traject ‘Sterk leiderschap’. Leer hoe je vanuit jezelf o.a. een positieve mindset opbouwt en zo meer waardering krijgt, op het werk en daarbuiten. Want als jij straalt, straalt dat uit op collega’s en medewerkers! 
Meld je aan voor een scan-gesprek, dan ga ik samen met je na of dit traject bij je past!

Ook als organisatie ben je bij ons aan het juiste adres. Graag werken we trainingen op maat uit. Neem gerust contact op en geniet van de vele voordelen van gemotiveerde en gewaardeerde werknemers. Kmo-portefeuille is mogelijk.