Loopbaancoaching in Antwerpen. Welke loopbaancoach past bij mij?

Als je interesse hebt in loopbaancoaching en de beslissing genomen hebt om ermee te starten, dan kom je al snel bij de vraag: Welke loopbaancoach past bij mij?

Zoek je loopbaancoaching in Antwerpen? Er zijn verschillende manieren om te bepalen of jouw toekomstige coach en jij een goeie match zijn:

  • Je kan het LinkedIn profiel van de coach bekijken
  • Of de site
  • Je kan een vrijblijvend kennismakingsgesprek vragen.
  • Je kan kijken of de coach een erkend loopbaancoach is bij VDAB. Zo weet je dat je loopbaancheques kan gebruiken, zodat de prijs van jouw loopbaancoaching aanzienlijk lager is.
  • Je kan checken of deze coach eerder werkte met een cliënten met een gelijkaardig profiel dan het jouwe. Soms is dat zinvol.

De persoonlijke professionele achtergrond en levenservaringen van de coach kunnen de doorslag geven enerzijds. Anderzijds kan het werken om te ‘voelen’. Kan jij je bijvoorbeeld met de vroegere “ik” van de coach identificeren en voel je dat deze situatie een match is met je innerlijke zelf? Dan zou deze persoon wel eens de beste match kunnen zijn.

Loopbaancoaching Christa Mulders

Waarom loopbaancoaching in Antwerpen volgen bij Christa?

Christa stond lang niet stil bij wie ze echt was. Of wat haar gelukkig zou maken.

Lees hier haar verhaal. Ze maakte een inhaalbeweging in haar ontwikkeling. Dat gaf haar kracht. Precies door zelfkennis en acceptatie. Het hielp haar op weg naar een leven vol vervulling. Vanuit die passie ondersteunt zij jou in je loopbaan en geeft je inspiratie en motivatie om te komen tot het werk en leven dat jij écht wil.

Ik stond lang niet stil bij wie ik echt was en wat mij gelukkig zou maken

Meer dan 20 jaar werkte ik voor hetzelfde bedrijf. Ik begon met werken begin jaren 90, in de IT. In die tijd en in die omgeving, was het zaak ‘resultaten’ te behalen. Ik was zeer gedreven, ambitieus en gemotiveerd.
Vooral mijn ‘daadkracht en doorzettingsvermogen’ werden gewaardeerd. Ik stelde mij zakelijk op en had geen aandacht voor emoties.

Stilaan begon ik te voelen dat deze Christa niet was wie ik echt ben. Ik begon interesse te krijgen voor leiderschapsstijlen, motivatie van mensen, hoe omgaan met verandering en de balans werk/leven. Ik zette mij hier vrijwillig voor in binnen het bedrijf.

Toch kwam er een punt waarop mijn werk niet meer vervullend was. Ik nam een professionele pauze.

Tijdens deze pauze stond ik stel bij mezelf.

Ik ging opzoek naar de echte onderliggende “ik”.

Het heeft even geduurd vooraleer ik voldoende zelfkennis had om te kunnen zien wat mijn pad was, om daaraan te wennen en het te aanvaarden.

Stilstaan bij jezelf

Tijdens loopbaansessies is het stilstaan bij jezelf een belangrijk onderdeel. Om te werken aan de weg naar je ideale loopbaan moet je eerst weten waar je naartoe wil, wat jouw kernkwaliteiten zijn en hoe zich dat uit in je (werk)relaties. Naast inzicht in jezelf, krijg je ook inzicht in je communicatie- en leiderschapsstijl en leer je die doelgericht inzetten, waardoor je je loopbaan makkelijker meer aangenaam voor jezelf kan maken.

Harde en zachte eigenschappen combineren

Tijdens de eerste jaren van mijn eigen loopbaan was ik eerder een harde, zakelijke en resultaat gedreven persoon. Tot ik bij mezelf een maskerkwadrant (Daniel Ofman) herkende: “daadkracht en doorzettingsvermogen” over “empathie en mensen helpen”.

Dit verklaarde het gevoel dat er iets niet klopte.

Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is tot de kern van jezelf te komen.

Ik heb nog steeds oog voor het zakelijke en voor het resultaat. Zo ga ik met je aan de slag om doelgericht te werken naar een leven en een loopbaan die meer vervulling geven.

Om dit op een onderbouwde manier te doen, baseer ik mij onder meer op de Kernkwadranten van Ofman en op de derde generatie gedragstherapie ACT (Acceptance and Commitment Therapie).

Enterprise coach als extra troef

Wat het extra boeiend kan maken om voor mij te kiezen als loopbaancoach, is dat ik hiernaast actief ben als ‘enterprise coach’ in een bedrijf. Hierin combineer ik de groei in een bedrijf met de groei van de mensen in dat bedrijf. Ook vanuit die bril kan ik je handvaten aanreiken.

Zoek je loopbaancoaching in Antwerpen? Christa’s eigen groeitraject heeft ertoe geleid dat ze je kwaliteitsvol en doorleefd kan coachen. Ze beoogt een duurzame verandering ook te kunnen waarmaken in jouw loopbaan.

Ben jij ook een gedreven iemand, op zoek naar je ware kern, zonder het zakelijke en het resultaat uit het oog te verliezen? Vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Christa voor loopbaancoaching in Antwerpen.