3 tips om van burn-out naar droombedrijf te gaan

Er zijn veel mensen waar ik trots op ben in mijn leven. En ook waar ik dankbaar voor ben.

Katrin is zo iemand. Ons contact de voorbije jaren heeft, wat mij betreft alleszins, veel goeds teweeg gebracht.
Hier zie je ons een kleine 3 jaar geleden samen een droom van een chocolade dessert delen!

Etentje met Katrin

Ik laat je dan ook graag met haar kennismaken in het verdere artikel: 3 tips van burn-out naar droombedrijf, die ik persoonlijk optekende.

Veel plezier met lezen.

Op je goed voelen!

 

Groetjes,
Inge
Ps: klik op like op www.facebook.com/bureaustroom en je kan makkelijker nieuwtjes volgen en inspiratie krijgen.

 

3 tips van burn-out naar droombedrijf van Katrin Van de Water, Passion for Work

Ken je Katrin? Katrin van de Water is oprichtster en bezielster van Passion for Work. Samen met haar team helpt ze hoogopgeleide 30- en 40-ers die worstelen met hun loopbaan. Vaak willen ze iets anders, maar weten niet wat en/of hoe. Intussen vonden duizenden mensen de weg naar Passion for Work.
Katrin had 12 jaar geleden een burn-out als werknemer. Ze zette nadien de stap naar het ondernemerschap. Ondertussen runt ze haar droombedrijf met 8 loopbaancoaches en woont ze grotendeels in het warme Zuiden.

Ik ging een gesprek met haar aan omdat je dromen realiseren, zoals Katrin dat doet, getuigt van Innerlijk Leiderschap. Het vermogen om sturing te geven aan je leven!

Katrin, ik vermoed dat je heel wat tegenslagen en uitdagingen bent tegengekomen in dit proces van een burn-out naar een succesvol bedrijf? Hoe ben je daar mee omgegaan? Wat heeft je daarbij geholpen?

Dank je om in gesprek te gaan over dromen realiseren. Het is namelijk één van mijn favoriete onderwerpen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ook 10 jaar ondernemerschap is niet enkel rozengeur en maneschijn geweest.
De eerste stap zetten en beginnen was de moeilijkste. Het veilige statuut van loondienst achterlaten. Een bore-out en een burn-out voor mijn 30ste hebben de stap echter makkelijker gemaakt. Ik voelde dat loondienst niets voor mij was…

Ik heb mij afgevraagd wat ik echt wilde. Ik ben dan gaan onderzoeken wat het betekende om ondernemer te zijn. Ik wist dat niet echt, want ik had bijvoorbeeld geen ondernemers in mijn omgeving. Ik ben met mensen in gesprek gegaan om te kijken of het beeld dat ik had, klopte met de realiteit. Ik heb mijn verlangen serieus genomen en ben dus in gesprek gegaan, ben dat gaan onderzoeken…

Mijn grootste angst was of ik wel voor mezelf kon zorgen als alleenstaande, en of ik de levensstijl die ik had zou kunnen blijven aanhouden. Ik ben praktisch gaan uittellen hoeveel omzet ik nodig had, hoeveel dagen ik dan diende te werken. En dan ben ik mijn netwerk gaan aanspreken.
Dit bekijken, becijferen, bespreken gaf me het vertrouwen om de stap te zetten. En dat is gelukkig ook gelukt!

Je kan nog een plan hebben liggen, weten hoeveel je moet verdienen. Dan nog is het spannend, denk ik?

Het was spannend, ook al had ik alles becijferd. Ik wist dat eerste jaar niet wat er in mijn agenda zou komen. Ik had wel een zicht op die eerste weken, maar daarna niet. Dus telkens de vraag of de maand erna ook ging lukken. Na het eerste jaar had ik al meer vertrouwen, doordat ik dat eerste jaar elke maand die omzet had gehaald die ik wilde.

Wat heeft je nog geholpen dat eerste jaar? Ik denk dat die onzekerheid rond inkomen heel herkenbaar is voor ondernemers.

Mijn plan B! Moest het echt niet lukken, kon ik altijd nogal terug naar een werkgever, ook al was dat niet wat ik wilde.
Ik ben ook heel snel cursus gaan volgen bij succesvolle ondernemers. Ondernemen is een vak, snapte ik al snel, en dat kan je leren. Dat gaf me meer vertrouwen. Alle tips die ik heb geleerd ben ik zorgvuldig gaan toepassen, het was hard werken, maar ook heel veel fun, omdat ik gaandeweg het resultaat begon te zien.
Tijdens die cursussen ontmoette ik gelijkgestemden. Het was fijn om met elkaar ervaringen uit te wisselen en elkaar op een hoger plan te tillen.

Je zegt dat je vertrouwen vergrootte door zicht te krijgen op het ondernemersvlak?

Ja, ik vind dat heel belangrijk. Ga in de leer bij mensen die 10 stappen verder staan dan jij. Dan hoef je niet altijd het water zelf uit te vinden. Dat maakt ook dat je sneller groeit! Zoek een coach die dat pad al bewandeld heeft!

Samenvattend, de tips van Katrin die je kan toepassen op je dromen, voor je werk of privé:

  • Ga praten met mensen die jouw droom zelf gerealiseerd hebben en daar succesvol in zijn en die bereid zijn erover te praten
  • Omring je met mensen die in hetzelfde proces zitten, die hetzelfde doel hebben. Deel informatie met elkaar. Zo kan je elkaar ondersteunen. Je kan die mensen ontmoeten life, via facebookgroepen, in cursussen.
  • Zoek een coach die verder staat op dat terrein, die dat pad al bewandeld heeft, die een bewezen track of records heeft!

 

Katrin inspireert heel wat mensen naar meer passie in hun werk en leven. Zelf gaat ze voor haar dromen en geeft ze haar leven sturing vanuit Innerlijk Leiderschap! Ze schreef eerder het gratis e-Book Personal Branding, wat je ontvangt door je naam en mailadres in te vullen op http://www.passionforwork.be.

Sterk leiderschap is de kunst om je leven sturing te geven, de dingen te doen die je graag wil doen en je dromen te volgen.

Bedankt voor de tips, Katrin!

 

Wil jij ook gaan voor een positieve mindset en meer succes? Dan is het traject ‘Sterk leiderschap’ echt iets voor jou! Lees er meer over.

Ook organisaties zijn hier aan het juiste adres! Heb je nog ruimte in je opleidingsbudget? Ik werk deze trainingen graag uit op maat van jouw bedrijf. Contacteer ons.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Heb je interesse in een jaartraject met mij, wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend krachtig? Goed nieuws! Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!

Save

Save