De nasleep van een burn-out en toch zelfvertrouwen uitstralen en promotie maken

‘Ik had een gebrek aan zelfvertrouwen, had net een burn-out gehad en een job beneden mijn capaciteiten. Ik kan je niet genoeg bedanken om mijn ogen te openen. Ik heb ontdekt dat er een eindeloos opwaartse spiraal is! Bovendien kreeg ik, door meer zelfvertrouwen uit te stralen, meer verantwoordelijkheid (leidinggevende). Zo kan ik nu anderen inspireren.’ schrijft Johan.

Ik interviewde hem via facebook, over het traject dat hij enkele jaren ervoor bij Bureau Stroom volgde.

Hi Johan, dank je voor je berichtje laatst, dat de training je enorm heeft geholpen. Als je zo terugkijkt, in wat heeft de training je dan geholpen? Wat is dat dan precies?

Ik denk hier aan bepaalde beelden.

1. De keuze van ons levenspad. We bepalen dit zelf. Heeft de verdienste dat we een keuze leren maken. Wat betreft de paden heb ik een persoonlijke invulling: ze leiden uiteindelijk naar dezelfde eindbestemming

2. Innerlijke kracht. Je kan jezelf laten meeslepen in een eindeloze neerwaartse spiraal. Het is aan jezelf om eruit te raken. Een beeld oproepen dat je sterkt kan je helpen.

Ik heb echter ontdekt dat er ook een opwaartse spiraal bestaat die eindeloos is. Wat meer is, op die manier kan je anderen inspireren.

3. Jouw checklist. Heb dat gisteren nog gebruikt voor een collega (is het waar, wat is het ergste dat er kan gebeuren)

Ik kan er nog veel over vertellen. Dit was het voornaamste

Wauw, ik vind het erg knap te lezen hoe je ermee aan de slag bent gegaan. Kan je nog iets vertellen over die opwaartse spiraal?

Komt erop neer dat je zelf voor jouw geluk zorgt. Mettertijd gaat dit steeds beter zodat je het negatieve niet meer belangrijk acht. Ik vergelijk het met een zweefvliegtuig dat thermiek gevonden heeft en steeds maar hoger gaat.

The purpose of our lives is to be happy. Dalai Lama

Knap verwoord! En als je even terugblikt: wat was je situatie voor je de training aanvatte? Waar had je last van?

Ik had een gebrek aan zelfvertrouwen, had toen pas een burnout gehad en had een job beneden mijn capaciteiten. Gelukkig steunde mijn gezin me enorm.

Ik kan je niet genoeg bedanken om mijn ogen te openen. Het initiatief kwam van de toenmalige chef opleiding.

Wat heeft de training precies op werkvlak voor je betekend?

Door meer zelfvertrouwen uit te stralen kreeg ik meer verantwoordelijkheid (leidinggevende). Het leukste was dat ik een tijdelijke op het einde van haar contract gecoacht heb, ze had binnen de 2 weken een nieuwe job.

Johan, super om te lezen wat het traject voor je betekende. Heel inspirerend. Dank je wel voor dit online gesprek en toi toi toi!

Wil jij ook gaan voor een positieve mindset en meer succes? Dan is het traject ‘Sterk leiderschap’ echt iets voor jou! Lees er meer over.

 

Ook organisaties zijn hier aan het juiste adres! Heb je nog ruimte in je opleidingsbudget? Ik werk deze trainingen graag uit op maat van jouw bedrijf. Contacteer ons.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Heb je interesse in een jaartraject met mij, wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend krachtig? Goed nieuws! Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!