3 Verrassende inzichten voor meer impact in minder tijd

 • Meer impact?
 • In minder tijd?
 • Minder werken?
 • Happy medewerkers, deelnemers, klanten, gezinsleden?

Droom je ervan?

Vaak hoor ik dit terugkomen in gesprekken met mensen:

 • Ik vind alles leuk om te doen. Het wordt dan echter wel heel druk en ik loop mezelf voorbij.
 • Dan komt er ineens een nieuw project bij, en zitten we tegen het plafond qua werkdruk.
 • Hoe kan ik het gebolwerkt krijgen? Het is nooit gedaan en nooit af.
 • Het geeft me chaos in mijn hoofd, die drukte.

‘Wat heeft dat te maken met sex en chocola? En wat is er dan nog verslavender?’, hoor ik je dat al denken?

Met professionals, leidinggevenden en ondernemers onderzochten we het thema meer impact in minder tijd, onder leiding van multipotential Jeroen van den Brink. Naast leidinggeven in 2 functies, stuurt Jeroen vaker veranderingen aan, zoals reorganisaties. Hij slaagt er wonderwel in om mensen geëngageerd en vanuit passie zich in te zetten. Vanuit zijn heldere persoonlijke missie stuurt hij zijn agenda scherp aan, en lukken deze verantwoordelijkheden in 40u per week.

Knap! Telkens als ik Jeroen sprak, raakte ik enthousiast. Ik had een brandend verlangen om er meer over te weten. Dat dat een goed idee was, zag ik aan de smilies die de deelnemers gaven bij de evaluatie!

3 verrassende inzichten voor meer impact in minder tijd

Druk zijn is de gemakkelijkste optie. Geef je mensen de keuze tussen een namiddag absolute leegte of een elektrische schok, dan kiezen ze … voor een elektrische schok. Iets tijdsverslindend als sociale media is zelfs verslavender dan sex en chocola, haalt Tony Crabbe aan in Nooit meer te druk.  Geen wonder dat het je zo in de ban kan houden.

Maar is dit wat je wil? Jezelf druk houden? Bezig zijn? Check hier 3 verrassende inzichten voor een leven met een helder hoofd, vol impact in minder tijd!

Wat is je doelstelling? Wanneer ben je succesvol?

Maak dat concreet.

Je zou verrast zijn hoeveel high professionals en teamleden niet helder hebben wat hun doelstelling is en wanneer ze succesvol zijn. Dit heeft enigszins het effect van een losgeslagen boot op een woelige zee. En maakt ze veel minder gefocust en efficiënt.

Even terug naar jou: wanneer weet je dat je meer impact hebt in minder tijd? Hoe ziet dat eruit? Hoe voel je je dan?

Heb daarnaast ook helder wat je doet met die vrij gekomen tijd.

Anders ga je alleen maar meer werken. En je agenda verder opvullen. Want dat is voor je brein het makkelijkst: mensen kiezen liever voor een elektrische schok dan een namiddag leegte. Met andere woorden: we kiezen gemakkelijk voor druk zijn.

Daarom hoor je me vaker zeggen dat timemanagement niet de oplossing is. Wel energiemanagement. Want vanuit een goede energie bereik je meer. Werkt je brein beter. Denk je helder. Kan je betere beslissingen nemen.

Stuur vanuit je waarden

Krijg helder wat je waarden zijn. Stuur op die waarden.

Doe je dat niet, dan wordt je geleefd.

Wil je optimaliseren en efficiënter werken, dan word je alleen maar drukker.

Kiezen voor je waarden, elke dag weer, in plaats van voor wat evident lijkt, helpt je om sterk te staan in je keuzes, ook tegenover je baas of gezinsleden. Het helpt om scherp te zeilen op de wind, om met aandacht voor je doelstelling en je waarden je resultaten te behalen.

Wil je weten wat je waarden zijn?
 1. Google even op waarden en kies uit de lijst de waarden die je het meest aanspreken. Om de prioriteit te bepalen, neem je er 2 en vraag je je af welke het belangrijkste is. Dat kan je doen via uitsluiting. een leven met waarde x en zonder y. Of toch liever waarde y, zonder waarde x. Kom zo tot je 5 belangrijkste waarden.
 2. Ga na wie je bewondert. Vraag je af waarom? Wat spreekt je zo aan? Vaak zit achter het opkijken naar iemand bepaalde waarden die je belangrijk vindt.
 3. Laat anderen je beschrijven. Vraag wat je typeert en wat voor je belangrijk is. Vaak kunnen ze daar goed woorden aan geven. Neem ze mee op in je lijstje.

Lef hebben

Vaak heb ik het horen zeggen op deze dag rond meer impact: hier heb je lef voor nodig.

 • Lef om nee te zeggen.
 • Lef om ja te zeggen, tegen wat je echt wil, om je keuzes te maken.
 • Lef om je medewerkers of management te confronteren, in verbinding.
 • Lef om door te vragen, zodat de ander helder heeft welke keuzes hij nu echt maakt.
 • En ook het lef om (lege) blokken concentratie-tijd en overlegtijd standaard in je agenda in te plannen. Zodat je die ruimte krijgt om echt te kunnen nadenken. Dat is nodig voor je werkgeluk. Want continu switchen en multitasken geeft chaos in je brein en daardoor wordt je ongelukkig.

Lef is een onderdeel van sterk leiderschap tonen. Vaak weten mensen niet dat je lef, durf of zelfvertrouwen kan ontwikkelen. Toch kan het. Vaak vermijden mensen het onprettige gevoel van uit je comfortzone komen. Hierdoor kunnen ze niet hun volle potentieel ontwikkelen.

Door helder te krijgen wat je doelstelling is, wanneer je succesvol bent, en wat je waarden zijn, kan je veel scherper je dagdagelijkse keuzes maken. Verschillende handen zag ik omhoog steken op de vraag ‘wie maakt er voor morgen andere keuzes, als je je agenda bekijkt en focust op je waarden en doelstellingen?’ Scherpere keuzes maken vergroot je werkgeluk. Door meer werkgeluk kan je optimaler functioneren. Een win-win voor iedereen!

 

‘Kern van het verhaal: sta in je kracht, leef volgens je overtuiging en neem bewust keuzes. Hierdoor kan je je tijd managen. Ik had zoiets diepzinnigs niet verwacht van een opleiding time management. Nice!

Zoals altijd waren er toffe mensen die open reageren. Wat een genot. Dit zorgt ervoor dat je relaxed kan deelnemen aan de workshop.’ geeft een deelneemster van de workshop aan.

In het traject Sterk Leiderschap krijgen deelnemers een toolbox om lef te ontwikkelen, stress te verminderen zodat ze veel handiger met uitdagingen en veranderende situaties om kunnen gaan, en hun werkgeluk in handen nemen.

Interesse? Check hier voor meer info. Vraag je scangesprek aan, zodat ik je alvast ideeën kan geven hoe je je doelstellingen doptimaal kan halen met dit traject. Referenties vind je hier!