Je competenties als ondernemer succesvoller inzetten

De getalenteerde ondernemers en professionals, die ik help om succesvoller te zijn, zeiden dingen als:

  • ‘Ik voel me onzeker op netwerkmomenten. Daardoor blijven kansen liggen.
  • ‘Ik voel dat ik mezelf tegenhou vanuit een eerder onbewust ‘ben ik het wel waard?’
  • ‘Ik vroeg te weinig. Ik ging er bijna onderdoor. Ik durfde niet om meer vragen.

Wat deze onzekerheid professionals en ondernemers kost, is veel. Sommigen geven op en stoppen; anderen halen niet de resultaten die ze willen, blijven hangen op een magere omzet/resultaat of settelen zich in een ontevreden leven.

Ondergesneeuwde competenties

Zo doorgaan, zonder tools om anders om te gaan met hun eigen onzekerheid of het zich klein maken, maakt hun bedrijf niet haalbaar of hun professionele impact beduidend kleiner dan mogelijk. Hun competenties komen niet optimaal tot hun recht. Daardoor raken ze vroeger of later teleurgesteld, want ze leveren veel inspanning en het geeft niet wat ze echt willen.

En het lijkt vaak aan de buitenkant alsof alles koek en ei is. Want onzekerheid, of een imposter syndrome, is een taboe. En dat taboe kost veel.

Doorbreken

Ik investeerde meer dan 80000€ (ik ben eerlijk gezegd, gestopt met tellen…) in allerlei coachings en trainingen, en die gaven me handvaten om door onzekerheid, angst en twijfel te breken. Het gaf me ook hoogwaardige ondernemersvaardigheden.

En daar ben ik dag na dag heel blij mee.
Want ik heb er impact mee. Ik bevrijd ondernemers en professionals van de vloek van onzekerheid, imposter syndrome of ‘ben ik het wel waard’. Ik weet dat je mega impact kan hebben en resultaten boeken, als je bereid bent om anders te gaan denken!

  • Zo bijvoorbeeld was Laure, in een hooggeplaatste functie enkel bezig met brandjesblussen, ze kwam niet toe aan belangrijk strategisch werk. Kan je je voorstellen wat dat kost aan een bedrijf? Dat heeft men niet in de gaten, wat onzekerheid kost. Ik schreef er eerder een artikel voor het P&O Praktijkblad van Kluwer. Ze had ontzettend veel last van twijfel en piekeren. Bij een probleem dacht ze telkens: ik heb het niet goed gedaan, het is mijn fout. Kostte haar veel tijd. Er kwam weinig uit haar handen. Door onze samenwerking veranderde dit grondig. Waar ze eerder met psychologen had samengewerkt, en dit geen echt resultaat had, was ze ontzettend verrast om te merken dat mijn gespecialiseerde aanpak zo’n verschil maakte. Ze stelde doelen, ging als een speer, en levert nu sterke meerwaarde in haar bedrijf.
  • Of Kristien, ze kreeg haar zaak niet van de grond. Een initiatiefrijke dame met krachtige know-how, maar door vorige slechte werkervaringen volledig emotioneel aan de grond. Binnen de kortste keren voelde ze zich weer in haar positieve flow. Nu heeft ze twee medewerkers in dienst. Het gaat super. Zonder de nodige tools en know-how, had ze die switch in zich niet kunnen maken.
  • Of ik hielp Michael over zijn weerstand heen om meer te durven vragen. Zodat zijn bedrijf rendabeler werd en hij weer plezier kreeg in zijn zaak.

Persoonlijke groei brengt je competenties tot bloei

Wil je vooruit als ondernemer of professional, dien je persoonlijk te groeien. Zonder die persoonlijke groei, krijg je niet die verandering die je wil.

Persoonlijk groeien gaat voor mij over handvaten krijgen voor onzekerheid, piekeren en twijfel, tools om leiding te nemen over je leven, je zaak, je carriere, zodat je kan doorbreken naar je volgende niveau. Optimaal functioneren en je potentieel vervullen!

En op dat niveau gaat het makkelijker, heb je meer impact en kom je veel beter tot je recht.

En dat kan sneller dan gedacht.

Alleen, niet zonder deskundige hulp.

Zonder deskundige hulp, via business coaching en allerhande trainingen om mijn competenties aan te scherpen, zou het ook mij niet gelukt zijn te staan waar ik sta.

Stop met je eigen rem te zijn. Be Brilliant!

Onbewust vormen we vaak onze eigen rem. Door telkens hetzelfde te denken, kan je niets wezenlijks anders doen of verwachten…

Wil je ook stoppen met de rem te zijn op je eigen zaak of carriere? Wil je vooruit? Dan heb ik iets bijzonders voor je!

Heel specifiek heb je de kans om mee te doen met het programma Sterk Leiderschap. Dit programma zorgt ervoor dat je vanuit je authenticeit meer impact hebt, beter kan verdienen, succesvoller bent, vanuit een sterk zelfvertrouwen.

Ik heb er mensen door zien transformeren. Van ongelukkig naar gelukkig, van op de rand van opgeven naar zichzelf overtreffen, van werkloos naar droomjob, van hopeloos naar sterk staan en stappen zetten.

Neem je kans.

Want je doet dat niet alleen voor jezelf. Door zelf naar je next level te groeien beteken je veel voor anderen. Heb je meer impact. Die impact die je verdient!

Dat doe je niet door je klein te blijven maken.

Liever video bekijken?

Ik maakte een video over dit artikel. Bekijk het hier op Facebook of hier op Linked-In

Vaak sneeuwen competenties onder, door onzekerheid of een imposter syndrome. Dit veroorzaakt teleurstelling en minder impact en resultaat. Persoonlijke groei  geeft je tools om efficiënt om te gaan met die onzekerheid of het gevoel ‘ik ben het niet waard’, zodat je kan doorbreken naar je volgende niveau. Optimaal functioneren en je potentieel vervullen!

 

PS: Nieuw hier? Ik ben Inge Ketels, Business & Leadership Coach. Ik bevrijd ondernemers en professionals van de vloek van ‘ik ben het niet waard’ en de mythe van ‘hard werken loont’. Ik weet dat je mega impact kan hebben en goed kan verdienen, als je bereid bent om anders te denken! Ontdek hier gratis je mogelijkheden in mijn nieuwe e-book ‘5 Strategieën om vanzelf nieuwe klanten aan te trekken die je meer betalen

PS2: Net als Laure, Kristien, Michael naar je volgend level?  In een scangesprek geef ik je mogelijkheden en ideeën hoe jij daar geraakt! Klik hier voor je scan-gesprek

PS3: Vind alle info over Sterk Leiderschap hier! Hoge Impact. Succes. Sterk Zelfvertrouwen