Wat het voor Charlie Chaplin betekende om van zichzelf te houden

Charlie Chaplin (1889 – 1977) schreef voor zijn 70ste verjaardag het volgende:

Van jezelf leren houden!

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,begreep ik dat ik steeds weer en bij iedere gelegenheid,op het juiste moment en de juiste plaats ben.Dat alles wat gebeurt goed is.Vanaf dat moment heb ik rust.Nu weet ik dat men dat VERTROUWEN noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,kon ik accepteren dat emotionele pijn en lijdenslechts waarschuwingen voor me zijn,dat ik niet mijn waarheid leef.Nu weet ik dat men dat AUTHENTICITEIT noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,ben ik ermee opgehouden naar een ander,beter leven te verlangen.Ik kon zien dat alles om me heen een uitnodiging is om te groeien.Nu weet ik dat men dat RIJPEN noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,ben ik er mee opgehouden mezelf van mijn vrije tijd te beroven.Ik ben opgehouden met het bedenken van geweldige projecten voor de toekomst.Nu doe ik slechts wat me vreugde en plezier brengt,waar ik van hou en wat mijn hart blij maakt.Op mijn manier en in mijn eigen tempo.Nu weet ik dat men dat EERLIJKHEID noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,heb ik me bevrijd van alles dat niet gezond voor me was.Van eten, mensen, dingen en situaties, van allesdat me steeds maar weer naar beneden trok, weg van mezelf.In eerste instantie noemde ik dat gezond egoïsme,nu weet ik dat het ZELFLIEFDE is.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,ben ik gestopt met altijd gelijk willen hebben.Daardoor heb ik me steeds minder geïrriteerd.Nu weet ik dat men dat NEDERIGHEID noemt.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,heb ik geweigerd nog langer in het verleden te levenen me zorgen te maken om de toekomst.Nu leef ik alleen nog maar in het ogenblik, daar waar alles gebeurt.Zo leef ik op dit moment iedere dag en noem het BEWUST ZIJN.

Op het moment dat ik van mezelf begon te houden,begreep ik dat mijn denken me klein en ziek kan maken.Op het moment dat ik mijn hart liet spreken…werd mijn verstand, mijn denken, een belangrijke partner.Deze verbinding noem ik DE WIJSHEID VAN HET HART.

We hoeven niet bang te zijn ons bloot te geven.Ook hoeven we geen conflicten met onszelf en anderen te vrezen:zelfs sterren botsen weleens op elkaar en juist daardoorontstaan er ook weer nieuwe… (‘sterren’)

Nu weet ik: DAT IS HET LEVEN….

Charlie Chaplin

 

Ben je, net als velen, geraakt door dit artikel?

​Wil je niet tot je 70 wachten om deze inzichten en levenslessen te laten werken in je leven? Zodat je met vertrouwen, authenticiteit en vanuit zelfliefde aanzienlijk betere resultaten boekt?

Veel mensen weten niet dat je (zelf)vertrouwen, authenticiteit en zelfliefde kan leren. Met een experte zet je snel stappen en voorkom je heel wat ongemak, angst voor falen, niet durven en gemis aan kansen.

Interesse? Dit zijn de opties:

​1 Ben je onderneemster? Vind je het maar worstelen? Wil je groeien en sterk staan als onderneemster en weet je niet hoe? Laten we het samen doen! Ik ondersteun je er graag bij met mijn 17-jaar ondernemers ervaring en tal van businesstraining en -coachingsachtergrond. Mail me even terug met ‘stroom in business’ in de titel

​2 Ben je leidinggevende of professional? Op dit moment loopt het traject ‘Next Level Leadership’ in Antwerpen met 7 toffe gelijkgestemde dames, die sterk in hun schoenen leiding willen geven aan hun werk en leven! Wil je er nog bij? Reageer dan snel door me een mailtje terug te sturen met next level leaderschip in de onderwerpregel!

​3 Versterk je jezelf liever online? Ook dat kan! Je kan nu nog net instappen in de online video training ‘Bereik meer met een Positief Zelfbeeld’. ​12 weken online training en je staat er, steeds sterker!

​4 Graag nog eenvoudiger? Schaf je de cd’s of mp3’s aan ‘Kracht van gedachten’, ‘Sterk in je schoenen staan’, ‘Innerlijke rust’ en ‘Leven vanuit je hart’ en ervaar onmiddellijk rust, sterk staan en méér energie. Bewezen dat het werkt uit de ervaringen van velen!

​.