Dag Inge,

Twijfel en onzekerheid. Het is zo menselijk… Ik had er meer dan mijn halve leven last van, dat had ik je al verteld, he! Onzekerheid, me minder voelen, niet durven opkomen voor mezelf, twijfelen over hoe ik dingen had gezegd of wat ik toch maar best zou doen.

Als ik terugkijk … is het best pijnlijk.

En tegelijkertijd was het een fase. Waar iemand doorheen kan groeien. Met de juiste tools. De juiste ondersteuning.

En dat is fijn hoor. Zo veel meer vrijheid in je hoofd. En goed voelen in je lijf!

Het vraagt wel iets van je. De beslissing nemen bijvoorbeeld. Net zoals Wouter deed. Lees verder in het artikel!

Op jouw goed voelen én stralen!

Groetjes,

Inge

ARTIKEL: IK WAS DE ANGST EN DE TWIJFEL KOTSBEU!

‘Ik heb mijn hele leven in angst en twijfel geleefd. Ik was het uiteindelijk kotsbeu’, zegt freelancer Wouter*. ‘Al die gedachten à la ‘Ben ik wel goed genoeg?’, ‘Wat denken ze van me?’, ‘Kan ik het wel?’…’

Zo moest hij zichzelf overtuigen vroeger, om  – met lood in de schoenen – naar iemand toe te stappen. ‘Ik wil vooral niet storen’, ‘Gaan ze het wel goed vinden als ik nu aan kom zetten?’: piekergedachten als deze maakten het niet gemakkelijker.

Als IT-er gingen vergaderingen vroeger pas goed als hij mensen al kende. Met nieuwe mensen daarentegen… Ook mensen opbellen vond hij vreselijk, bang om te storen.

‘Ik heb de nodige stappen gezet om te stoppen om bang te zijn dingen te doen, om te twijfelen over of ik het kan. Het moest gewoon anders.’

Zo kwam de training Be Brilliant van Bureau Stroom op zijn pad. Wat er daarna beter gaat?

‘Ik heb meer zelfvertrouwen in relaties: ik stap makkelijker op mensen af. Ik begin makkelijker een gesprek’, zegt Wouter. ‘Ik doe het  nu gewoon. Als het niet klikt, is het ook oké. Ik laat me er niet meer door tegenhouden’.

‘Ik krijg meer smiles per mile!’, glimlacht hij.

Mijn mindset is veranderd van ‘ik ben maar een ‘huurling’, naar ‘ik help hen met iets wat ze zelf niet kunnen. Ik ben de specialist’. Met ideeën zoals  ‘Ze hebben me nodig’, maak ik het mezelf een stuk makkelijker.

Ik verlies ook veel minder tijd in de voorbereiding van een gesprek. Het is veel efficiënter en effectiever. Ik voel me zelf veel relaxter’.

Wouter beschrijft dat het begon met een eerste stap te nemen, en dat het steeds verder gaat. Zijn agenda is rustiger, hij krijgt meer werk gedaan. Als er een vergadering ingepland wordt, is het ook een nuttige vergadering. Hij neemt geen vergaderingen meer aan die overlappen. Daardoor wordt er meer gewerkt in die vergaderingen dat hij er wel is.

‘Men gebruikt mijn tijd efficiënter’, vertelt hij rustig.  ‘En ik hou meer tijd over om mijn werk te doen, in plaats van rond te rijden van Antwerpen naar Brussel en terug in een poging om op twee plaatsen tegelijk te zijn.’

Wouter geeft aan trots te zijn op de verandering die hij heeft door gemaakt. Ook zijn omgeving is hij dankbaar. Zo heeft zijn (jongere) baas hem een duw gegeven om in te schrijven voor dit programma.

‘Door me te appreciëren in wat ik doe, bevestigt mijn leidinggevende me dat ik op een goed pad zit. Daardoor kan ik meer mezelf zijn.’

 

*Wouter is niet zijn echte voornaam. Om zijn anonimiteit te waarborgen, veranderde ik zijn voornaam. Het verhaal is méér dan echt!

 

Wil je ook meer zelfvertrouwen? En daardoor meer rust, effectiviteit en efficiëntie? 

Wil je ook bouwen aan een positieve ingesteldheid, zodat je stappen kan zetten op een next level? Dan is het traject ‘Sterk leiderschap’ echt iets voor jou! Lees er meer over.

Be Brilliant is onderdeel van Sterk Leiderschap. Je vindt deze dag ook terug in het VIP-jaarprogramma Boost Your Inner Self. Your time to shine.

Ook organisaties zijn hier aan het juiste adres! Heb je nog ruimte in je opleidingsbudget? Mijn team werkt deze trainingen graag uit op maat van jouw bedrijf. Contacteer ons.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen, als ondernemer, potential of professional? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!