Groeien als bedrijf kan je niet met een buikgevoel alleen, Sonja Tielen

Sonja Tielen noemt zichzelf financieel pionier. In cijfers en processen geeft ze nieuwe inzichten, om samen met mensen en organisaties te groeien als bedrijf, voor meer winst.

Ik had met haar een boeiend gesprek. Lees je even mee?

Stilstaan is achteruit gaan

Vaak denken ondernemers: “Wat ik zelf doe, kan ik beter.” Dat is ook zo, want als ondernemer ken je je zaak door en door. Toch heb je soms hulp nodig, financieel, om je buikgevoel te vertalen voor een investeerder of partner, als je wil groeien als bedrijf, en dit te onderbouwen met cijfers of ook processen.

Ik ben op dit moment bezig met een dossier, waar men toch al een paar jaar bezig is om nog verder te groeien en daarvoor financiering te zoeken.

Dat heeft toch wel een aantal jaren aangesleept. Nu begint daar eindelijk een einde aan te komen, omdat het nu onderbouwd is.

Ik merk ook aan de medewerkers, dat op een bepaald moment,  je niet kan blijven zeggen: ‘We gaan het aanpakken als we er tijd voor hebben’. Die tijd komt er niet.

Het is echt nodig om nu te kijken. Dat is eigenlijk wat je tegenhoudt om te groeien, omdat je het nalaat om nu te kijken en nu die nieuwe inzichten mee te pakken.’, vertelt Sonja.

Bekijk het gesprek met Sonja Tielen en Inge Ketels – Groeien doe je niet met een buikgevoel alleen!

Vernieuwend inzicht in cijfers nodig, wil je groeien als bedrijf

Als groei-ondernemers of bedrijven niet in zee gaan, met een financieel expert, riskeren ze dat ze geen investeerders vinden, of dat dit proces onnodig lang duurt. Ze lopen het risico dat waardevolle medewerkers afhaken, omdat de systemen er niet zijn om te blijven groeien.

Sonja heeft veel ervaring in internationale Limburgse bedrijven. Juist in die ervaring schuilt een ontzettend potentieel om nog andere Limburgse groeibedrijven te helpen. Ze werkte daarvoor een eigen programma uit, hoe deze bedrijven te helpen.

 

In welke zin heeft de samenwerking met Inge Ketels jou daarin geholpen?

Sonja aan het woord:

Deze samenwerking heeft mij geholpen om meer te benoemen wat het bedrijf echt nodig heeft. Als ik kijk naar internationale, en corporate, Limburgse bedrijven draaide het vaak om ‘het budget halen’. Ik zocht echter wat het bedrijf echt nodig heeft. Samenwerken met jou heeft mij geholpen om die zaken te benoemen, mijn visie te verhelderen en er een kloppend programma van te maken.

Daarnaast is het helpend om aan mijn voorwaarden erin te staan. Zo voorkom ik nu dat ik ’s avonds naar huis rijd en denk “Eigenlijk zouden ze beter dat doen”, zonder mijn visie te zeggen.

Jouw traject heeft me dus erg geholpen in het maken van mijn eigen programma, aan mijn eigen voorwaarden, en vanuit mijn visie. Hierdoor kon ik veel beter, slimmer en sneller opstarten als ondernemer.

 

De CEO van mijn eigen bedrijf

En daarbij helpt het mezelf ook.

Eerlijk gezegd, ik heb op het punt gestaan om opnieuw in loondienst te gaan. Twijfelend over starten als zelfstandige .

Ik ben nu zelfstandige met een lange termijncontract, en dat geeft me de vrijheid om te doen waar ik voor sta en bij mezelf te blijven.

Ja, ik ben de CEO van mijn bedrijf! Het is heel fijn om vanuit die mindset met mijn ideale klant te werken.

Samenwerken met Inge Ketels heeft me geholpen om beter mijn aanbod/dienst te beschrijven en dit te doen aan mijn eigen voorwaarden, Hierdoor kon ik direct goed starten als ondernemer en zelf … groeien, zowel persoonlijk als bedrijf!

Veel meer waarde

Ik kan bij mezelf blijven, in mijn waarde, en durven zeggen waar het op staat. Ik merk dat dat een enorme toegevoegde waarde geeft aan het bedrijf waarvoor ik werk. Zij krijgen mijn waardering en  ik krijg ook de waardering terug, die ik zo fel zocht en niet vond in een job. Daar heeft jouw traject me wel heel goed in geholpen.

Wat ik bijzonder fijn vind aan de samenwerking met jou, in tegenstelling tot andere trajecten, dat je  zowel aan de CEO (mezelf) werkt, als aan hoe een business uitbouwen.

Verschillende ondernemersvaardigheden neem je onder de loep. Zoals high level vlot verkopen. En nee, niet puur verkopen, want dat vinden we allebei niet leuk, maar wel vertellen, waarvoor dat we staan en wat onze toegevoegde waarde is. Dat werkt prettig!

Het is duidelijk dat je hart hiervoor klopt, het helpen van ondernemers, meer te verdienen in minder tijd, met meer voldoening. Dat betekent vaak werken onder eigen voorwaarden, zodat een ondernemer het allerbeste van zichzelf kan geven.

Aanrader?

Sonja, zou je samenwerken met Inge Ketels aanraden en zo ja, waarom?

Absoluut!

Ik herinner nog dat we tegenover elkaar zaten, een aantal maanden geleden, en dat ik had gezegd dat ik wou wachten. Ik wou absoluut met je in zee gaan, maar niet nu, omdat ik al met vier verschillende opleidingen bezig was en financieel was er nog niet zo veel ruimte.

Ik ben zo blij dat ik het wel gedaan heb, want op een paar maanden tijd heb ik zoveel kunnen bereiken voor mezelf en voor de organisatie. Dat had ik nooit gekund, als ik langer had gewacht en niet eerder bij jou was geweest.

 

Ik sta veel verder en heb meer bereikt in minder tijd!

Als ik niet met je had samengewerkt, dan was ik nu nog aan het denken: ‘Wat zou ik doen? Hoe ga ik dat brengen? Waarvoor sta ik nu?’. Dat was met jou binnen een paar sessies helemaal klaar en helder en dat is ook niet meer veranderd.

In die twijfelmodus, kan je ook geen klant goed helpen, hé.

 

Sonja Tielen, Soti, vind je op LinkedIn.

Kennismaken met Inge Ketels? Wil je net als Sonja de overstap maken van professional met eigen expertise naar ondernemers? Via de gratis masterclass ‘Van IDEE naar SNEL GOED VERDIENEN’ leer je wat er nodig is om snel en goed je zaak te starten, of een andere wending te geven. Vraag de masterclass aan, en je kan direct kijken. Neem alvast pen en papier erbij, want ik heb je veel waardevols te vertellen!

Wil je graag mijn ideeën hoe je meer kan verdienen in minder tijd, met meer voldoening? Meld je aan voor een scan-gesprek! Slechts 3 gesprekken mogelijk, de komende 2 weken, dus wees snel!