Negatief denken is als een handrem, zet je stress en zorgen om.

‘Ik geloof dat ze op 1,5 mio exemplaren zijn verdeeld, misschien 2 mio. Ik weet het niet zeker.’, zegt de knappe schrijfster. ‘Op dit artikel ben ik super trots.  Inhoudelijk ligt het mij ook.  Hoe negatief denken een handrem is…’

Ik trek grote ogen.

1,5 a 2 mio exemplaren?

Ik sta echt perplex.

Zoveel exemplaren? Met euhm, ‘mijn’ artikel ‘Bruis voor je brein’, erin?

Tjonge. Geen wonder dat zelfs mijn sympathieke schoonmama – nog voor ik zelf het artikel gezien had – me een berichtje deed. En ja, ook tante zus-en-zo had het artikel gelezen. En zo volgden nog berichtjes, die week dat het magazine verscheen.

Maar 1,5 à 2 mio exemplaren?

Daar had ik geen idee van.

Misschien kreeg jij dan ook wel een exemplaar van het leefmagazine, Schwung van CM in je brievenbus? Met daarin het artikel Bruis voor je Brein.

Heel veel mensen hebben last van angst of zorgen maken. Terwijl meer dan 97 procent van je angsten of zorgen niet gebeuren. Puur tijdverlies, dus, als je het zo bekijkt. Angst en zorgen maakt dat je leeft met de handrem op. En dat vertaalt zich in je resultaten.

Zoals vast zitten. Niet goed in je vel voelen. Sleur. Een vervelend gevoel op je werk. Stress.

En als je niet oppast, in burn-out.

En ook al heeft het weinig waarheidsgehalte, toch blijft men er vaak in hangen. Blijft men piekeren of zorgen maken. Zegt men soms zelfs dat het ‘realistisch’ is.

Het lijkt echter meer op een kapotte grammofoonplaat.

Ooit bij stilgestaan dat je dan iets nog niet weet? Iets dat je leven veel beter kan maken? Succesvoller? Prettiger?

In het artikel ‘Bruis voor je brein’ gaat het onder andere over:

  • Hoe kan je energieker in je leven staan?
  • Kan je dat beïnvloeden met je denken?
  • Hoe doe je dat dan?

Het artikel is spitsvondig geschreven en erg praktisch!

Hier alvast 3 snelle tips om je hoofd op positief te zetten, zodat je de donkerte van deze wintermaanden kan verdrijven!

  1. Focus op wat goed gaat

Wat is er vandaag allemaal goed gegaan? Noem 3 dingen op.

Eerst is dat wat zoeken, maar al snel verruimt je aandacht en gaat het vanzelf. Zo verander je de sfeer én hoe jij je voelt.

  1. Je verwachting

Wat je verwacht, heeft een impact op je gedrag.

Wees je daarvan bewust.

Herformuleer een negatieve gedachte of verwachting in een positieve variant. Want zeg nu zelf, je hebt geen glazen bol. Kan je dus net zo goed op een prettige manier de toekomst verwachten…

Ben je wat ongerust dat de week weer vol stress start? Herformuleer het dan in ‘Ik blijf rustig, hoe druk het ook is’. De CD’s of mp3’s van Bureau Stroom helpen je daar trouwens wonderlijk goed in.

  1. Het is niet vanzelfsprekend

Beschouw wat je doet niet als vanzelfsprekend.

Waardeer wat je doet en geef jezelf wat vaker een compliment.

Welk compliment kan je nu aan jezelf geven?

Klinkt het je te simpel? Dan daag ik je uit om het op je menu te zetten. Dagelijks. Maak er een gewoonte van om vaker stil te staan bij wat goed gaat, je verwachtingen bij te stellen en je zelf complimenten te geven. In het begin is het lastig.

Het geeft je een nieuwe manier van denken. Alsof je de velcro van je oude gedachten verwijdert en met een nieuwe tape de wereld in kan!

Just try! And keep going!

Wil je het volledige artikel, Bruis voor je brein, uit het Schwung Magazine CM nog eens lezen? Klik hier!

 

En jij? Heb je er genoeg van? Wil jij energieker, efficiënter en positiever in je leven staan? Omdat je weet dat dan meer mogelijk is en je vele keren optimaler functioneert?

Weet je nu niet hoe het aan te pakken? Wil je praktisch je persoonlijke en leiderschapsvaardigheden versterken? Het traject Sterk Leiderschap gaat weer van start. Het aantal plaatsen is beperkt én enkel als je sterke resultaten wil via een intensievere begeleiding. Exact wat je wil? Klaar om in jezelf te investeren? Boek dan zeker je scan gesprek.

Liever zelf stappen zetten: schaf je de CD’s/mp3’s aan, zodat je optimaal de kracht van je gedachten gebruikt, sterk staat in je schoenen, vanuit innerlijke rust en genieten!