Is de rek eruit? Loopbaancoaching nodig?

Merk je ontevredenheid in je job of een ander aspect in je leven? Is de rek uit de elastiek?

Ontevredenheid, onbehagen, lichamelijke kwalen, andere vage klachten: een mogelijk signaal dat je afwijkt van je essentie. Onze loopbaancoaches komen dagelijks in aanmerking met mensen die voelen dat er iets moet veranderen, omdat ze zich niet helemaal op hun plaats meer voelen in hun huidige job, of omdat ze zich niet gewaardeerd voelen.

In hoeveel van deze punten herken jij jezelf?

1️⃣ Je voelt je niet gewaardeerd door je baas/bedrijf
2️⃣ Alleen je salaris is nog van belang voor jou, of je bent niet langer tevreden over je verloning, of je weet dat collega’s bij de concurrent veel meer verdienen.
3️⃣ Je wordt steeds gepasseerd voor promoties
4️⃣ Je vindt niet langer een doel of een gevoel van voldoening in je werk
5️⃣ Je voelt geen klik met je baas en collega’s
6️⃣ De balans tussen werk en privé is zoek
7️⃣Je leert niets nieuws meer, of je werkt op automatische piloot
8️⃣ Je ervaart lichamelijke klachten

Herken je je in méér dan 4 van deze punten? Dan is het tijd om contact op te nemen met ons voor loopbaancoaching want jij bent aan een nieuwe uitdaging toe!

We werken gemiddeld 37 uur per week, te veel om tegen je goesting te werken toch?

 

Volg je je uiterlijke of je innerlijke levenslijn?

We hebben de neiging om in ons leven een uiterlijke levenslijn te volgen, die past in wat de maatschappij van ons verwacht.

Je uiterlijke levenslijn vindt je bijvoorbeeld terug in je cv, het gedeelte over opleidingen en werk. Het geeft aan hoe je gevormd bent door je opvoeding, opleiding en werk. Het gaat over de vorm, de plaats die je inneemt in de buitenwereld. De persoon die je bent geworden.

Daarnaast heb je een innerlijke levenslijn. Deze ontwikkelingslijn is niet zo zichtbaar en is de lijn van de essentie. Wat zit in je qua essentiële kwaliteiten en talenten? Wat geeft werkelijk zin aan je bestaan? Als je je innerlijke ontwikkelingslijn volgt, gaan dingen vanzelf:  je volgt je intuïtie, je doet wat bij je past, je ervaart vervulling en voldoening.

Het is van belang om te ontdekken wat voor je van wezenlijk belang is, aspecten van de innerlijke levenslijn, om die dan in te brengen, de ruimte te geven of te ontwikkelen in de uiterlijke levenslijn.

Die twee lijnen kan je zien als delen van een elastiek. Als ze te ver uit elkaar liggen, gaat de rek eruit. Ontevredenheid, onbehagen, lichamelijke kwalen zijn signalen dat je (te ver) afwijkt van je innerlijke levenslijn. Dat gebeurt inderdaad makkelijk door verwachtingen, eisen van de buitenwereld, prestatiedrang, het volgen van een pad dat niet het jouwe is.

Dit kan tot gevolg hebben dat je je plezier verliest, je werk als zinloos ervaart, je uitgeblust geraakt. Voor het verwijderd raken van je essentie betaal je een prijs.

Zo koos ik voor een opleiding bio-ingenieur. Dat sloot aan bij vakken waar ik goed in was. Natuur fascineert me, dus koos ik voor bosbouw. 10 werkjaren later heb ik last van RSI en een burn-out. Op zoek naar mijn essentie snap ik dat mijn ‘maatschappelijk’ pad (uiterlijke levenslijn), mijn werk, niet meer mijn innerlijke levenslijn volgde. Mijn hobby,  training geven in persoonlijke ontwikkeling en efficiëntie, was dat wel. Het vroeg moed om het stuur om te gooien. Van het resultaat kan je nu mee profiteren, alleszins in de vorm van deze artikels!

Merk je ergens ontevredenheid? Tijd om stil te staan bij jezelf!

Hoe kom je je essentie op het spoor? 4 tijdloze manieren

  1. Sta eens stil bij jezelf. Stop eens even met hollen. Neem even rust. Dat doe je ook in een loopbaancoaching, op een gestructureerde manier.
  2. Waar gaan je ogen van blinken? Wat boeit je? Waar leef je van op? Ook dit ontdek je gemakkelijker met een loopbaancoach.
  3. Durf het aan om, datgene wat voor jou van wezenlijk belang is, méér in je leven te brengen. Stapje voor stapje!
  4. Leer te luisteren naar je essentie, naar je intuïtie. Dan wordt het volgen van je spoor makkelijker. Dit kan bijvoorbeeld op een prettige manier met hartcoherentie.

Is de rek eruit? Ervaar je ontevredenheid? Sta even stil en neem tijd voor jezelf. Ga na wat je kan veranderen om het wezenlijke, je essentie meer in je leven te brengen, om zo je innerlijke levenslijn weer dichter bij je uiterlijke levenslijn te brengen.

Wil je graag anders in je leven staan en weet je niet hoe?

Ontdek hier de verschillende mogelijkheden, die wij voor je hebben:

  1. Voor kennisondernemers die graag weer vervulling willen ervaren én in minder tijd even goed of meer willen verdienen: bekijk de gratis masterclass Het geheim van moeiteloos, vervullend ondernemen. Leer hoe je met je expertise een high level bedrijf uitbouwt, met grote impact, hoge winst, enorme voldoening. Zonder stress! Spreekt dit je aan, reserveer dan je scan-gesprek (enkel voor ondernemers met een omzet boven 75K), waarin ik je ideeën geef voor moeiteloos vervullend ondernemen! Beperkt plaats, dus meld je snel aan.
  2. Ben je werknemer of professional? Krijg meer zicht op je kwaliteiten, waarden en interesses in je loopbaancoaching. Zo krijg je weer voeling wat belangrijk voor je is, en heb je meer sturingskracht in je loopbaan. Boek een vrijblijvend gesprek bij één van onze loopbaancoaches. Hier vind je meer info over deze super voordelige mogelijkheid (enkel 40€ voor 4u/3u begeleiding met een loopbaancheque). Stuur een berichtje en we matchen je met veel plezier!
  3. In het jaarprogramma Boost your Inner Self. Your time to shine ga je eenvoudigweg zelf aan de slag voor een positief zelfbeeld, zodat je je perfectionisme makkelijker kan plaatsen en je zelfwaarde stijgt. Het is bewezen dat mensen met een positiever zelfbeeld gelukkiger zijn, fijnere jobs hebben en makkelijker flow ervaren!

 

Inspiratie voor dit artikel komt o.a. uit het boek ‘Innerlijk leiderschap’, Ietje Lindermann