Ik was junior consultant bij de Big4 en ongelukkig

Als junior consultant bij de Big4 lijkt je broodje gebakken. Een goed loon, auto, gsm, laptop, goede vooruitzichten…

Niet voor iedereen echter loopt het van een leien dakje. Zeker niet voor Lien. Dit is niet haar echte naam, omdat ze liever anoniem blijft. Hier haar verhaal:

Ik zit nu 10 maanden thuis met een burn-out. Ik heb last van keelpijn, ben moe, heb hoofdpijn en moet ’s namiddag 2à3uur slapen.

Dan nog is mijn zin in dingen onder nul. Mijn energiepeil is laag. Ik krijg niks gedaan.

Continu pieker ik. Denkend dat ik het niet ga kunnen. Dat het nu toch niet lukt. Ik heb per ongeluk daar een job gevonden. Anderen doen het beter dan mij. Ik ga nooit nog een job vinden.

Het begin van ons traject loopt moeizaam. Er is veel zelftwijfel. Ze kijkt naar alles negatief, ook naar haarzelf. Snel echter gaat het beter.

Na 2 maand zie ik een andere (prachtige) jonge dame voor me zitten:

Ik had niet gedacht dat dit nog had kunnen gebeuren. Ik dacht dat die toestand van geen energie zou blijven duren. Het is een verschrikkelijk jaar geweest.

En kijk nu! ik heb terug energie. Het lukt me om een project thuis te regelen. Dat heb IK gedaan! 

Dat ik de moed hebt gehad om de stap te zetten naar Bureau Stroom, heeft veel betekent. Ik kan weer de goede dingen zien in het leven en me blij voelen.

Hier vind je 3 tips van Lien, die haar hielpen om zo snel meer energie te hebben en er weer te staan:

  1. Leer tools die je kalmte en rust vergroten. Eerst duurde het een kwartier eer ik rust kon vinden. Nu lukt het al in één minuut.
  2. Durf ook in groep iets te doen. Zo merkte ik dat andere mensen ook zitten met wat ik belachelijk vond. Die herkenbaarheid maakte mij rustig. Ik voelde me er niet abnormaal door, ik zit er niet alleen mee. Dus dacht ik uiteindelijk: ‘ik ga er ook wel uit geraken’
  3. Ik leerde dat ik bepaal hoe ik de dingen zie. Zicht krijgen op je mindset en hoe dat je denken werkt is van fundamenteel belang.

Met de juiste tools en begeleiding kan je sneller stappen zetten van stress, of burn-out verschijnselen, naar energie, effectiviteit en goed voelen. Dit leidt tot aanzienlijk betere resultaten.

Wil je er meer over weten? Ik kan je het traject Sterk Leiderschap aanbevelen.

Merk je dat je genoeg hebt van gejaag en druk, druk? Dat innerlijke rust en (terug)  genieten iets is waar je van droomt? Zet dan de stap! Voor het erger wordt. En je lichaam nog meer (pijnlijke signalen) gaat afvuren.

Maak gebruik van dit interessante aanbod om je welzijn en optimaal functioneren in eigen handen te nemen.

Want dat gaat samen.

En het kan. Makkelijker dan je denkt, met het traject Sterk Leiderschap. Zet nu je eerste stap en reserveer vrijblijvend je scan gesprek! Beperkt plek in de agenda, dus doe het snel.