Weinig omzet is toch normaal in de zomer

‘Het is rustig. Weinig omzet. Weinig klanten. Dat is normaal in de zomer’, zegt deze onderneemster.
Is dat waar?, vraag ik.
‘Ja, iedereen is met vakantie, er is geen aandacht voor dingen zoals ik doe.’
Interessant. Ben je zeker?, vraag ik door. Want deze dame heeft nog nooit gehoord hoe laaghangend fruit zorgt voor een goede omzet!

Vanuit het perspectief ‘in de zomer is het normaal dat er weinig omzet is’ onderneemt ze niet met een succesvolle mindset, die resultaat oplevert. Integendeel. Ze doet geen marketing, of maar halfweg, ze belt geen klanten op. Zo krijgt ze … wat ze denkt.

Toch:

Ook in de zomer heb je als ondernemer mogelijkheden om te verdienen

Neem je kans en check de video, zodat je net als Fien 2000€ EXTRA omzet maakt in 14 dagen!

Klik hier voor de video ‘Met laaghangend fruit een goede omzet in de zomer’

Liever lezen? Lees hier verder:

  • Is het rustig in je sector? Te rustig naar je zin?
  • Zakt je omzet in de zomermaanden te laag?
  • Wil je graag meer klanten? Ook in de zomermaanden?

Pluk dan laaghangend fruit!

Deze metafoor ‘Laaghangend fruit’ staat voor het kijken naar welke mogelijkheden er zijn, welke kleine of makkelijk successen je kan behalen.

En successen hier betekent: voor welke problemen van klanten kan jij een oplossing bieden? Een oplossing die je kan verkopen.

Zo sprak ik Fien (dit is een fictieve naam) en simpelweg door haar één suggestie te doen, verdiende ze 2000€ omzet extra in 14 dagen. Zonder extra tijd, want het was heel eenvoudig om uit te voeren. Het vroeg enkel moed. En weten hoe het werkt!

 

Neem Leiderschap

Als ondernemer is het aan jou om met je aanbod je nek uit te durven steken. Het leiderschap te nemen om te gaan voor je zaak. Daarbij horen ook ondernemersvaardigheden, zoals hoogwaardige verkoopsvaardigheden, waarbij je alleen al met je gesprek je klant ontzettend helpt. Of uitreikt naar klanten met je goede ideeën.

 

Denk in mogelijkheden

Waar we doorgaans aan denken als het gaat over omzet en klanten, zijn nieuwe klanten.

Zo laat je echter heel veel mogelijkheden liggen.

Want klanten die je al hebt, die kennen je, vinden je leuk en vertrouwen je. Je verkoopt meer dan tien keer sneller aan bestaande klanten, als jij een oplossing hebt voor een probleem dat zich stelt.

 

Laaghangend fruit zorgt voor een goede omzet

Hoe doe je dat dan?

Ik geef je hieronder een 3-tal ideeën, die ik deze week deelde met mijn deelnemers aan het traject Stroom in Business.

 

  1. Richt je op klanten die je al hebt

Biedt een bestaand product of dienst van je aan.

Bol of amazon werken ook zo: ‘op basis van dit bevelen we dit aan’ en dat is gewoon helpend. Doe het dus ook. Ga eens kijken wat je kan aanbieden aan wie en reik uit!

 

  1. Zet iets in de aanbieding

Een reclame-actie. Tijdelijk. Enkel voor snelle beslissers. Een tijdelijke actie, neem je kans,… Het wordt vaker gebruikt bij speciale datums, solden periodes. Ook hier heb je de kans iets in de verf te zetten, wat net van pas kan komen. Verwoord Het trekt twijfelaars over de streep.

 

  1. Ideaal om te connecten, zo’n zomer

Bel een vroegere klant op en ga na welke uitdagingen hij of zij nu heeft. Kijk of je ergens mee kan helpen. Wie weet brengt het je op nieuwe ideeën of kan je ergens een brug bouwen. Pols ondertussen ook of ze iemand kennen die tegen het probleem oploopt, dat zij eerder met jouw hulp hebben opgelost. Wie weet, willen ze gerust naar je refereren. Het vraagt wat moed en leiderschap om dit te doen, maar realiseer je hoe fijn het is om iemand goed te kunnen helpen. Daar doe je het voor!

 

Terug naar jou!

Hoe ga je hiermee aan de slag, zodat laaghangend fruit zorgt voor een goede omzet?  Wat ga je doen? Maak je plan en … doe!

Wil je graag extra strategieën om je omzet een boost te geven, vraag dan het ebook aan ‘5 strategiën om vanzelf klanten aan te trekken die je meer betalen’.

Werk je te veel? Denk je dat je veel kan winnen door je ondernemersvaardigheden te boosten, of met, voor jouw nieuwe, strategieën het verschil te maken in je bedrijf? Zodat je meer kan verdienen, in minder tijd én met meer voldoening? Plan een scan-gesprek in. Zo bespreek ik direct de kansen en mogelijkheden die ik voor je zie!