Linkedin: Snel en makkelijk nieuwe klanten – Erendiz Ates
Wist je dat je ook als ondernemer veel profijt kan halen uit LinkedIn? Velen denken dat LinkedIn er vooral is voor werknemers die uitkijken naar een nieuwe job, maar dit is allesbehalve waar. LinkedIn is ook een prima tool om op een eenvoudige manier snel nieuwe klanten te krijgen.
Ik had de eer om Erendiz Ates te interviewen. Hij geeft je 4 keer de kans om het maximum te halen uit LinkedIn als ondernemer.
Leer hier:
- Hoe je in 2 min. je profiel kan updaten, zodat je geen kansen mist?
- Hoe je een onvergetelijke indruk nalaat op LinkedIn?
- Welke trends Erendiz ziet, waar je zeker op kan inhaken?
- Welk het grote geheim is van je succes op LinkedIn?
1. Word in 2 minuten een LinkedIn Star
Heel veel ondernemers missen kansen omdat ze hun profiel niet up-to-date houden.
De meeste mensen consulteren LinkedIn op hun smartphone. Ze gaan je dus heel snel vinden – maar ook snel vergeten – als je geen al te beste indruk maakt.
Zorg er dus voor dat de eerste indruk die je geeft positief is.
Liever kijken dan lezen? Hier vind je de video:
Jouw eerste indruk bestaat zowel uit je persoonlijk profiel als uit je bedrijfspagina.
Misschien doe jij het niet, maar mensen snuffelen, kijken en zoeken heel graag rond op LinkedIn. Dit gaat aan een zeer hoge snelheid, op de meeste pagina´s blijven ze net geen 3 seconden hangen. Daarom dus die het belang van die eerste indruk. Een positieve indruk laat je na door de combinatie van je omslagfoto, de kopregel, je infosectie en de uitgelichte sectie.
Optimaliseer ze allemaal met de volgende tips:
Omslagfoto
Je omslagfoto moet de unieke stijl van jouw merk, zowel persoonlijk als corporate vertegenwoordigen. Dit kan door gebruik te maken van je logo, foto´s van je werknemers of jezelf. Vergeet niet om je huiskleuren te gebruiken.
Kopregel en banner
Gebruik in je banner trefwoorden zodat de bezoeker weet wat je voor hem kan betekenen. Idem voor je kopregel. Bega niet de fout om hier je functietitel te gebruiken, maar schrijf neer wat jij of jouw bedrijf voor je doelgroep kan betekenen. Probeer ook eens om een “promise”, een belofte, op te nemen in je kopregel.
Infosectie en uitgelichte sectie
In beide secties moet je ideale klant begrijpen hoe jij hem tot dienst kan zijn. Denk als je klant: “What´s in it for me?”. Zorg ervoor dat de eerste drie regels interessant zijn zodat mensen meer willen lezen over jou en je bedrijf.
2. Laat een onvergetelijke indruk na
Bij LinkedIn is posten steeds belangrijker aan het worden.
Om een goeie post te schrijven voldoet je post best aan de volgende vier criteria:
- Een goeie post lokt reactie en interactie uit.
- Vertel je verhaal. Zorg ervoor dat je post storytelling bevat. Stop met verkopen en start met vertellen. Stop selling, start storytelling!
- Geef waarde aan je netwerk. Spreek de taal van je doelgroep en geef tips en informatie om hun problemen op te lossen. Weet tegelijkertijd dat je niet iedereen kan pleasen met je posts. Definieer je doelgroep en richt er je communicatiepijlen op. Zorg dat je de taal van je doelgroep spreekt.
- Maak het persoonlijk. Dit is het spreekwoordelijke kersje op de taart.
Geef een persoonlijke toets aan je communicatie.
Op je bedrijfspagina kan je een zakelijke post plaatsen, maar als je deze post deelt op je persoonlijk profiel, dan kan je hier beste een persoonlijke opmerking bij plaatsen zodat je netwerk weet dat jij erachter zit. Zo zorg je voor meer betrokkenheid met je content.
Een standpunt durven innemen staat voor echt leiderschap, tough leadership.
Durven om expertise te delen kan je ook zien als reageren op posts van anderen. Haak altijd in op andere posts als je wordt getagd of als je veel weet over het onderwerp, zo kan jij ook gezien worden door een breder netwerk. Een post met duizenden views is interessant om op te reageren, zo wordt ook jouw commentaar gezien. Post dus niet enkel zelf, meer reageer ook. Zo toon je betrokkenheid, en zullen anderen ook meer reageren op jouw posts.
3. Trends waar je als ondernemer je voordeel mee doet
Iets unieks dat op andere sociale netwerken ook goed werkt, zijn voice clips en video clips.
Wil je graag op een originele manier opvallen bij iemand die je toevoegt op LinkedIn?
Je zou kunnen een korte video of geluidsfragment opnemen en dit sturen als welkomstbericht.
Let wel op bij wie je dit doet, niet elke sector staat hier even open voor. Zorg ook dat je niet gaat verkopen.
Mensen zijn heel audiovisueel ingesteld. Bovendien zorgt het dat je je communicatie een persoonlijk tintje geeft.
4. Het grote geheim van je succes op Linkedin?
Het grote geheim van je succes op Linkedin?
Het is één van mijn favoriete quotes geworden: “Als je niet gezien wordt, dan ben je gezien.”
Als je je niet durft laten zien en je hoofd niet durft uitsteken, dan ben je gezien. Je moet echt wel op LinkedIn aanwezig zijn. De afgelopen maand hebben maar 5% van de actieve Belgische LinkedIn gebruikers iets gepost. Dit betekent dat 95% van de mensen niks heeft gepost in de afgelopen 30 dagen. Dat is echt jammer, maar tegelijkertijd is het een opportuniteit om het net wél te doen. Dan hoor je bij die 5% club en word je gezien! Het maakt niet uit door hoeveel mensen, je bent voor op je concurrent, op die andere 95 %. Gewoon doen dus.
Samenvattend:
Hoe word je een LinkedIn star en krijg je er makkelijker klanten door? Deze vraag stelde ik aan Erendiz Ates, onze LinkedIn Dude van Limburg, Erendiz Ates. (* trots op! * )
Veel ondernemers missen kansen omdat ze hun profiel niet up-to-date houden.
Ontdek hier:
Wat is Erendiz zijn ultieme tip om in 2 min. je profiel te updaten? Hoe laat je een onvergetelijke indruk na op LinkedIn? Hoe word je die Linked-In Master of zelfs Legend? Welke trends ziet Erendiz, waar een ondernemer zeker op in kan haken? Erendiz’ favoriete quote, die ook het geheim van succes op LinkedIn onthult!?
Graag meer leren van Erendiz? Je vindt hem hier, op LinkedIn natuurlijk. Met een persoonlijk berichtje heb je zeker zijn charmante aandacht!