Positieve gevoelens dragen bij aan je gezondheid

Ben je stekeblind of heb je een scherpe kijk?

Gaat het verkeerd met de wereld?

Bommen en terreurdreiging, vluchtelingen, ontwrichting in landen, klimaat, vervuiling, meer betalen voor elektriciteit, armoede, kanker en ziekte… veel is er rond ons wat ontmoedigend werkt. Gaat onze planeet naar de verdoemenis?

 

Als puber had ik er veel last van. De dagelijkse portie nieuws op de tv en de radio stemden mij zelden blij. Ik had een sombere blik op de wereld. Op leven. Pfff, moeilijk vond ik het. Gewoon geen haalbare kaart.

 

Ik zag toen niet wat ik nu zie. Ik heb ondertussen letterlijk geleerd om anders te kijken. Te kijken naar wat goed gaat.

Is dat dan een roze bril?

Voor mij is het een doelbewuste keuze, die vele voordelen heeft. Wetenschappelijk gezien dragen positieve gevoelens bij aan je gezondheid, helder denken, een open blik!

 

En is dat nu net niet wat de wereld nodig heeft? Helder denken, een open blik?

 

Wat zie jij? Zie jij dit ook? 

 • Mensen die zich inzetten voor anderen: als vrijwilliger, om geld, kleding en/of voedsel in te zamelen, om vredesbloemen te maken,…
 • Mensen die met veel passie het beste van hun zelf in de wereld zetten: omdat ze zo het meeste kunnen betekenen, omdat ze zo de wereld een stuk mooier maken.
 • Meer en meer recyclage en zelfs jongeren die knappe oplossingen bedenken voor vervuiling
 • Zorgjuffrouwen die op scholen tijd kunnen besteden aan kinderen die meer zorg nodig hebben. Ik zie ook dat er nieuwe scholen zijn voor kinderen die niet in het huidige onderwijs passen
 • Initiatieven die plezant zijn, het makkelijker maken, hartverwarmend zijn: auto delen (cambio.be), maaltijden delen (thuisafgehaald.be), een slaapplaats delen (couchsurfing.com)
 • Een sterke groei van crowdfunding, het o.a. meefinancieren van lokale initiatieven (http://www.agentschapondernemen.be/artikel/crowdfunding-initiatieven)
 • Veel mensen die investeren in hun eigen groei en ontwikkeling, waardoor dat ze meer en meer het leven leiden dat ze willen leiden.
 • Initiatieven de helpen meer begrip te brengen, vb de rode neuzen dag (www.rodeneuzendag.be), …
 • geweldige uitvindingen, positieve ontwikkelingen op medisch of technisch gebied.
 • Veel ondernemers die begaan zijn met de wereld en kiezen voor een leven vanuit een sterk innerlijk leiderschap!
 • Websites die mensen helpen om nieuws te vinden, over positieve dingen of dat bewuster maakt.
 • Wifi, skype, internet en facebook: het helpt mensen elkaar te vinden en verbinding te maken
 • Humor waarmee mensen met elkaar en het dagelijks leven omgaan!
 • En simpelweg, maar oh, zo belangrijk: de warmte die ik elke dag tegenkom in contacten: familiaal, de buurvrouw, iemand die een hondje liefdevol vasthoudt, of een kadootje dat vakkundig wordt ingepakt. Wauw!

 

Vind je me een onrealistische optimist? Die de werkelijkheid echt niet ziet?

Tja, het helpt echt niemand als ik ontmoedigd ben, het niet zie zitten, ongelukkig ben of  de toekomst donker zie.

Integendeel, ik kies ervoor om doelbewust te kijken naar wat me blij maakt, ontroert, hoop geeft. Mensen, veerkracht, initiatieven, oplossingen, inzichten, opkomen voor, …

 

Omdat daar de oplossingen zitten, omdat daar de toekomst zit!

En omdat waar je je aandacht op richt, dat groeit!

 

Ben benieuwd, wat zie jij dat je blij maakt, waar je hoop van krijgt, dat je vertrouwen geeft?

Ik zie graag je reactie op facebook!

 

Enne, wil jij ook anders leren kijken en anders kunnen denken? Daar help ik je graag mee!

 

Boekentip:

De Valstrik van het Geluk: Hoe je kan stoppen met worstelen en beginnen leven.

 

Wil je graag anders in je leven staan en weet je niet hoe?

Het traject Sterk Leiderschap geeft je tools om aan het stuur te staan van jouw leven. Vanuit innerlijke kracht, met meer plezier en gemak!  Lees er meer over.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Heb je interesse in een jaartraject met mij, wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend krachtig? Goed nieuws! Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!