Vijf manieren waarop de meeste mensen zich onderwaarderen

Op zijn best is werk veel meer dan een plek waar je je loon optrekt. Liefst is het een plaats voor groei, professioneel en persoonlijk, voor het inzetten van creativiteit, voor sociale contacten. Een plek die je batterijen oplaadt!

 

Met die batterijen geef je immers kracht aan je werk en draag je bij aan deze planeet.

Veel mensen onderwaarderen zichzelf. Ze schatten zichzelf laag in. Het ontbreekt hen aan een realistisch positief zelfbeeld. Ze denken ‘ik ben toch maar gewoon’, ‘Ik doe dit nu wel, maar een ander zou het beter kunnen’, ‘Ik heb het verkeerde diploma om dit echt goed te kunnen’.

 

Wat denk jij weleens, waardoor je je ondermijnt?Welke impact heeft dat op je?

 

Voor dit negatief denken zijn verschillende redenen. Velen van ons werd vroeger geleerd niet te hoog van de toren te blazen. Bescheiden te zijn. Zeker niet opscheppen. Blijf maar onder het maaiveld.

 

Zo kan iemand op het werk zich eerder terugtrekken en er zijn licht niet ten volle laten schijnen. Het zou maar eens niet geapprecieerd kunnen worden. Dat signaal krijgt men in sommige omgevingen ook. Ideeën worden afgeketst. Als niet terzake afgedaan. Men heeft al eens het deksel op zijn neus gekregen. Collega’s en leidinggevenden hebben soms liever iemand die gewoon aan zijn bureau blijft zitten en zijn werk doet, in plaats van briljante ideeën te opperen.

 

Hier volgen enkele manieren waardoor vele mensen zichzelf onderwaarderen. Ze beperken daardoor zichzelf, hun carrière en hun plezier in hun job.

 

  • Vastzitten.

Blijven zitten waar je zit, ook al ga je met verveling naar je werk.

Je kan een veel grotere bijdrage leveren dan wat je nu doet. Je onderwaardeert wat je te bieden hebt en daardoor is het moeilijk voor je om in beweging te komen.

 

  • Geen zicht hebben op je kwaliteiten en jezelf daardoor niet kunnen verkopen

Veel mensen hebben geen idee van hun kwaliteiten. De dingen die je doet, en waarin je uitblinkt, vind je maar gewoon. Als je jezelf maar gewoon (of zelfs ondermaats) vindt, kan je een ander ook niet duidelijk maken waarin je sterk bent.

Gemiste kans! Niet alleen in een sollicitatie, ook als je een ander project ambieert op je werk.

 

  • Je diploma als leidraad nemen

Als je denkt dat je diploma bepalend is voor wat je kan, beperk je jezelf.

Vele mensen slaan een andere carrierweg in. Juist de ervaring die je meebrengt, kan verrijkend werken.

 

  • Je onzeker voelen

Veel mensen voelen zich onzeker of ongemakkelijk bij een nieuwe uitdaging. Dan denken ze dat ze het niet goed doen. Hierdoor onderwaarderen ze zichzelf.

Het helpt om je onzekerheid te herkaderen. Je onzekerheid hoeft immers geen teken te zijn dat je het niet kan. Die zorgt er wel voor dat je met veel nieuwsgierigheid kijkt naar hoe het werk gedaan wordt, waardoor je sneller en meer leert. En nauwkeurig checkt of je het wel goed doet!

 

  • Vaak beperkt iemand zich tot zijn jobfunctie, zijn titel.

Hierdoor onderwaardeert die persoon zichzelf. Je waarde voor een werkgever of een klant is niet beperkt tot een functie. De waarde heeft wel te maken met de problemen die je kan oplossen en de kostprijs van die problemen.

Waardeer je zelf op basis van je mogelijkheid om problemen op te lossen, niet op je titel.

 

Vele mensen schrikken ervan als ze hun eigen job vertaald zien in een vacature. ‘Dit kan ik niet’, denken ze dan. Terwijl ze de job al jaren doen.

 

Elke dag is een nieuw begin. Je beschouwt jezelf beter als een ondernemer, waarbij je carrière je onderneming is. Niemand immers zorgt ervoor dat de weg voor jou geplaveid is. Dat zal je zelf dienen te doen!

 

Ook gaat niemand je hoger waarderen dan dat je zelf doet. Het is aan jou om het stuur te nemen over je carrière. Neem je de uitdaging aan?

 

Wil je graag anders in je leven staan en weet je niet hoe?

Het traject Sterk Leiderschap geeft je tools om aan het stuur te staan van jouw leven. Vanuit innerlijke kracht, met meer plezier en gemak!  Lees er meer over.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Heb je interesse in een jaartraject met mij, wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend krachtig? Goed nieuws! Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!