Van stress naar energie, in jouw tempo!

Herken je je in één van deze?

 • Ik voel me uitgeput.

 • Mijn hoofd zit vaak onprettig vol met piekergedachten

 • Ik stel uit, of ga juist net anderen pleasen en werk te hard

 • Ik heb last van stress en/of allerlei ongemakken

Wil je…

 • De impact van stress sterk verminderen

 • Burn-out voorkomen of na burn-out sneller reïntegreren

 • Snel weer je energie opladen, zelfs meetbaar

 • Met plezier en energie door je dag!

Toen knapte er iets in mijn brein

In 2004 had ik een burn-out.

Ik kwam al wekenlang huilend thuis. Doodop. Schrik dat het niet ging lukken. Ik had hobby’s laten vallen, geen tijd voor vrienden, en was uitsluitend aan het werk voor dat grote project.

Tot dat moment … waarop er iets knapte in mijn brein. Ik kon wel lezen, maar begreep niet meer wat er stond. De telefoon ging. Ik kon wel horen wat er werd gezegd, maar moest me uitermate inspannen om te begrijpen wat er werd gezegd.

Op-ge-brand.

Het was een cruciaal moment in mijn leven.

Enerzijds heeft het me geholpen om de stap te zetten naar zelfstandige.

Anderzijds heeft het me steeds verder doen zoeken naar tools die helpen. Of het nu is om stress te verminderen. Of om burn-out klachten om te buigen in energie. Of dat het gaat om optimaal leven en levenskwaliteit. Meer impact. Of je zaak zo inrichten dat je beter kan verdienen in minder tijd. Hiervoor deed ik jarenlang, en nog steeds, beroep op de beste coaches en instituten – zowel qua ondernemen, als qua gezondheid en omgaan met stress.

7 jaar later had ik nog steeds last van een knetterend gevoel in mijn hoofd bij drukte. Ik ben nog steeds erg stressgevoelig. Het werkt me echter niet meer tegen. Ik heb geleerd mijn zaak zo in te richten, dat ik in minder tijd en naar mijn voorwaarden succesvol kan werken. Mijn burn-out werd daardoor het beste wat me kon overkomen.

Van alle tools die ik leerde om optimaal om te gaan met stress en klachten, zijn in dit traject de meest krachtige vervat. Is het toevallig? Het zijn net ook die tools, die het meeste wetenschappelijk onderzocht zijn én meetbaar via feedbackapparatuur.

De tools helpen mij, keer op keer, net als deelnemers, om van stress en gejaag op te schuiven naar rust. Naar terug genieten. Naar energie. Naar optimaal in mijn leven staan.

Hoe lang wil je zo nog verder aanmodderen? Hoe slecht dient het te worden?

Veel mensen met stress, of zelfs burn-out klachten, weten niet hoe ze zelf iets kunnen doen aan hun klachten of hun energiepeil kunnen opladen.

Ze blijven onbewust aanmodderen, waarbij ze een groot risico nemen wat betreft hun gezondheid, hun inkomen en hun relaties.

Een burn-out en stress roept op tot een andere manier van denken en van leven.

Hierin zoek je best hulp. Je wilt immers niet maanden thuis zitten zonder enige verbetering. Zoals Lien zei ‘Ik ben al 9 maanden thuis met een burn-out en het is ondertussen niets verbeterd. Ik slaap het grootste deel van de dag. Ik pieker me suf. Ik voel me compleet waardeloos.’ Hier lees je meer over Lien, in het artikel ‘Ik was junior consultant bij de big4 en dood ongelukkig.’

Blijf je verder doen, negeer je de alarmbellen, dan wordt het enkel erger. Maanden zonder inkomen, niet te genieten en géén steun voor partner en kinderen, het is jammer genoeg te vaak de trieste realiteit.

Maar het hoeft zo niet te zijn.

‘Door, door, door. Altijd maar jagen. Veel irritatie en frustratie.
Ik had ‘s zaterdags geen energie meer. Ik kon, als leerkracht, niet meer of veel te weinig genieten
van momenten met mijn eigen kids. Door het aandringen van mijn partner heb ik de stap gezet om er iets aan te doen en een burn-out
te voorkomen.
Heel snel nadat we van start zijn gegaan, voelde ik meer rust en kon ik terug genieten. Ik leerde ook de kinderen in de klas en mijn zoontje, wat ik zelf had geleerd. Ik merk dat ook mijn zoontje nu rustiger gaat slapen.
En dat een kind in de klas, met altijd een muur om zich heen, helemaal was opengebloeid. Dat zorgde voor dankbare ouders op het oudercontact! Ik ben eindelijk veel meer die leerkracht, die ik wil zijn, en die kinderen helpt het beste van zichzelf te kunnen zijn.

Katrien

Verlang je naar energie? Goed voelen? Fijne contacten?

Wil je graag stappen zetten richting veerkracht, goed voelen, optimaal functioneren? Van gejaag en ongelukkig zijn naar innerlijke rust en (terug) genieten?

In dit traject leer je eenvoudige tools. Je kan ze direct inzetten om van stress naar neutraal op te schuiven. Deze vaardigheid brengt je in een volgende stap naar méér goed voelen, en zelfs naar optimaal functioneren (denk aan helder denken, betere beslissingen, sterkere intuïtie, …)

Wetenschappelijk bewezen. Je kan dit effect van ontspanning en goed voelen niet bereiken met medicatie. Wél zelf!

Zo kan je zelf een sterke impact hebben op je stress-niveau, je gezondheid, je helderheid van denken & je goed voelen. Je levenskwaliteit stijgt.

Je wordt weer een aangename collega, partner of ouder.

‘Ik wilde me wapenen tegen stress, omdat ik het snel te ver laat komen. Door het traject leerde ik dat dit makkelijker is dan ik dacht. Ik herken nu makkelijker als stress zich begint op te stapelen.
Mensen zeggen dat ze het merken dat ik anders omga met de situaties. Ze vinden het bijzonder dat ik zoveel kan combineren (school en werk) en er succes in heb. Vorig jaar vonden ze dat ik er onder lijd. Nu zien zie de rust die ik uitstraal en de energie die ik heb.

Ik merk zelf dat ik minder stress heb en de stress van mijn werk achter me kan laten.
Ik ben er heel tevreden over!’

Naomi Mardaci, IT Service Officer - Alpro

Positief, vitaal en emotioneel sterk. Stap voor stap

De tools zijn zo opgebouwd dat je, bij toepassing, je stap voor stap (terug) positiever, vitaler en emotioneel sterk gaat voelen. Het online materiaal en de mp3’s ondersteunen je keer op keer. Zonder dat het je tijd kost.

Zo heb je controle over je stress en kan je de negatieve impact ombuigen in energie, flow, geluk.

Je blijft makkelijker effectief en efficiënt, ook in stresssituaties.

Het traject is echter niet voor iedereen

Het is wél voor je als je weet:

 • dat je dringend iets dient te veranderen
 • dat je in weinig tijd verschil wilt ervaren
 • dat je daar 15 min per dag tijd vrij voor maakt
 • dat je resoluut wilt kiezen voor jezelf, voor je gezondheid, voor welzijn, voor eindelijk ‘echt’ leven in plaats van druk, piekeren, onrust, lichamelijke klachten, …

Van stress naar energie. Het werkt!

Ik vind het coachtraject ‘Van stress naar energie’ een zeer goed traject. Het had echt een onmiddellijk effect. De instant rust die ik in mezelf ervaar is een openbaring. Ik voel me blijer en meer tevreden. Ik heb gemerkt dat ik me minder snel laat meevoeren op de golven van stress.

Ik volg af en toe trajecten, maar dat is vaak teveel theorie, conceptueel en moeilijk verwerkbaar tot een dagelijkse tool. Dit niet. We hebben allemaal tijd te kort. Deze methode is zeer goed toe te passen omdat het zeer éénvoudig, kort en krachtig is. Ik vind het heel doeltreffend. En het werkt echt!
Ik ben heel enthousiast over de cd’s ‘Innerlijke rust’ en ‘Leven vanuit je hart’ van Bureau Stroom. Vaak verlang ik naar het moment waarin ik ze kan opzetten. Ze werken echt ondersteunend.

Marie Maes, International Quality Manager - Alpro

Wat houdt het traject in?

Een unieke combinatie van krachtige groepsmomenten en blended learning!

Inhoud:

 • Kick-off mail, zodat je je missie helder hebt in dit traject en je direct van start kan met méér rust

 • Stap voor stap, in je eigen tempo, verdiep je je rust via mp3’s en tussentijdse mails

 • Training ‘Boost je veerkracht’ (2u30), zodat je het effect van de tools diepgaand hebt ervaren. Je weet dat het werkt voor je.

 • Individuele coaching  (30′, C-mine Crib of via skype), zodat je gemakkelijker en sneller vooruit kan

 • Meer weten? Diepgaander? Leer het in de online video-training

 • Online opvolgsessie, waarin je al je vragen kan stellen (1u)

 • Gratis herhalen van training en online opvolgsessie gedurende 2 jaar, zodat je de garantie hebt dat het voor je blijft werken

Voel je dat dit speciaal voor jou gemaakt is? Weet je dat je dit nu nodig hebt?

Klik hieronder op het voor jouw best passende pakket. Je kan onmiddellijk starten. We stemmen met je af qua data.

Er zijn beperkt aantal startmogelijkheden, wacht daarom niet te lang. Het leven is kort… en van zodra volzet verdwijnt deze pagina.

Heb je nog vragen?

 • Stel ze via het contactformulier.
 • Ben je niet zeker of je voor Sterk Leiderschap of het VIP-traject kiest? Of wil je gewoon dit traject in je bedrijf? Vraag direct een scan-gesprek aan.

Traject 'Van Stress naar Energie'

397excl. BTW
 • Traject zoals hierboven beschreven: training, online video, indiv coaching, online vragensessie, opvolgmails
 • Bonus: incl. MP3’s ‘Innerlijke Rust’ en ‘Leven vanuit je hart’.

VIP-traject 'Van Stress naar Energie'

997excl. BTW
 • Pakket zoals links, inclusief masterclass Zelfleiderschap en Lef
 • Bonus: incl. MP3’s van 4 CD’s ‘Kracht van gedachten’, ‘Sterk in je schoenen staan’, ‘Innerlijke Rust’ en ‘Leven vanuit je hart’

Sterk Leiderschap

2497excl BTW. Instap enkel na scan-gesprek
 • Programma met 3,5 live dagen, online training, individuele coaching, opvolgsessies
 • Bonus: incl. MP3’s en 4 CD’s ‘Kracht van gedachten’, ‘Sterk in je schoenen staan’, ‘Innerlijke Rust’ en ‘Leven vanuit je hart’

KMO-portefeuille is mogelijk, als je bedrijf hiervoor in aanmerking komt. Klik hier voor een handleiding hoe je de KMO-portefeuille aanvraagt. Meldt je gewoon aan, en volg de stappen in de handleiding.

Meer info nodig? Hier vind je de link naar het traject Sterk Leiderschap.

Wat zeggen anderen? Referenties over ‘Van stress naar energie’?

Ik merk het resultaat. Ik kan stressvolle periodes veel beter aan, doe dan rustig de éne taak na de andere zonder mij op te jagen dat er nog zoveel moet gebeuren. Na een kort trainingsmoment met de biofeedback apparatuur heb ik ook veel meer zin om aan een moeilijke opdracht te beginnen.

Kathleen S.
“Ik besef dat ik kan kiezen tussen een onprettige en prettige emotie. Die keuze heeft een impact, bijvoorbeeld al op mijn immuunsysteem! Dit geeft een andere kijk, die voor heel wat mensen bruikbaar is. ”
E.D.

“Inspirerend om het effect van de tools te ZIEN op het scherm. De link tussen het fysieke en het mentale is heel sterk, duidelijk.”

Dirk

“Zonder die tools had ik die moeilijke periode niet aangekund. Het leerde me bij mezelf blijven, bij een rustig gevoel.
Zeker in zo’n zware situatie gedurende enkele weken is het nodig om een tool te hebben om een positief gevoel te kunnen cultiveren. Hierdoor neemt het teveel aan prikkels af.
Doordat ik zelf rustig was, kon mijn omgeving ook rustiger blijven. Dat was opvallend en geruststellend.
Het helpt me om niet te negatief of te zwaar te worden. Ik heb zo geleerd om niet helemaal op te gaan in een situatie en in de anderen.
Ik neem makkelijk over wat bij anderen leeft, als hoogsensitief persoon. Ik kan daar nu meer in kiezen. Het geeft me meer vertrouwen. Ik heb minder angst omdat ik weet dat ik op iets kan terugvallen.”

E.B.
“Hier wordt een manier aangereikt om snel in ‘flow’ te geraken. Ik merk dat ik stress sneller en efficiënter kan verhelpen dan gedacht.’
Giovanni, copywriter, Gio Grafix
Het werkt beter dan medicatie. Het geeft de mogelijkheid om een open geest te bekomen in stress situaties”
K.V.
“Het geeft een fijn gevoel om los te komen van oude patronen. Fijn dat er in de training vaart zit!”
I.V.
“Hier kan ik die verdomde stress-situatie op het werk anders mee aanpakken. Ik leerde hier dat ik kan kiezen hoe ik me voel. Ik ben dankbaar voor de aangereikte techniek.”
C.P.

“De tools geven een positieve invloed op fysieke gezondheid. Je hebt veel en direct resultaat met relatief eenvoudige technieken. Ik ben overtuigd geraakt van het nut en de doeltreffendheid.”

“Vandaag een overheerlijke training achter de rug, veel hartverwarmende energie opgedaan als ondersteuning bij de moeilijke momenten, dank je wel Inge Ketels voor je professionele en inspirerende aanpak!”

E.B.

“Het helpt nu al. Ik ben meteen aan de slag gegaan. Ik zie dat de mensen om mij heen inderdaad ook effect voelen. Hier wil ik méér van… Zalig!
Ook thuis vindt het zijn toepassing. Mijn zoon had examen. Ik heb eerst (voor ik hem zag) mijn tools toegepast, zodat er rust en geluk aan de ontbijttafel was. Zo kon hij positief naar zijn examen vertrekken. Dit is gelukt. Mijn zoon was een zonnetje toen hij vertrok! Heerlijk als je zoiets kan delen met je kinderen.”

“Het is meer concreet en minder ‘zweverig’ dan ik oorspronkelijk dacht. Een bepaalde emotie werd me nu helder. Ik voel me bevrijd nu. Opgelucht. Dit is meer dan ik had verwacht!.”
L.D.
“‘Denken’ vanuit je hart biedt nieuwe perspectieven. Met deze tool kan ik mijn huidige uitdagingen aanpakken.”
T.M.
“Zo praktisch! Wat een inzichten en kansen dat dit biedt. Ik wil het met mijn hele team doen!”
T.C.
“Ik heb meer vertrouwen en rust over het omgaan met stress situaties en bij het (niet) reageren op explosieve reacties van anderen. Wat me inspireert in de dag is de open interactie en authenticiteit. Nogmaals bedankt. Je bent een supermens!”
Marc

‘Inge, kan dat nu dat ik me na de trainingsdag zo veel beter voelde? Ik ben daar nogal sceptisch in. En toch, het gaat goed. Ik voel me beter. Raar, he. Ik oefen elke dag kort met het biofeedback-apparaat.’

Monique