Een veerkrachtige mindset in tijden van crisis (GRTIS masterclasses tem 10/4)

Een veerkrachtige mindset? Als je een van mijn laatste mails of berichten las, dan merk je misschien dat ik veel bezig ben met hoe deze crisis ons denken verandert en waarin het ons uitdaagt in deze, eerlijk gezegd, chaotische tijden.

Eigen aan mijn kijk op de wereld, wil ik een deel van de oplossing zijn en geen deel van het probleem. Dat hoort voor me bij een veerkrachtige mindset.

Het is voor velen een heel uitdagende tijd. Mijn team (loopbaancoaches, trainers, VA’s,…) werkt van thuis uit. Dat doen ze anders ook, maar nu zijn de extra uitdagingen online coachings en lopen er vaak ook kinderen rond. Ook mijn klanten merken dat af en toe Luca (bijna 6 jaar) komt piepen bij een coachcall.

Deelnemers aan mijn programma’s vertellen dat ze nu de tijd hebben om alle trainingen grondig door te nemen. Het sterkt hun zelfvertrouwen, vergroot hun innerlijke rust. Zoals K. het zei: ‘Het gaat echt goed met me. Thuiswerken doet me deugd. Ik neem ’s ochtends even de tijd om te investeren in mijn toekomst, om te leren en te groeien, en te weten dat het enkel beter kan worden. Het is nu echt de tijd om innerlijk leiderschap verder te verdiepen en zelf te kiezen hoe ik in mijn leven sta. Dat is niet vanuit angst of moeten, maar vanuit graag doen en mijn beste, authentieke zelf zijn.’

Allerbelangrijkst

Ik wil graag met je delen wat ik denk dat het belangrijkst is, in deze onzekere tijden. We, en dan bedoel ik de hele wereld, zijn samen onderweg naar een nieuwe  toekomst. Wat is daarin belangrijk?

  1. Innerlijke vrede / innerlijke kracht

Er is niet enkel het Coronavirus. Er is er nog een tweede. Het virus in ons hoofd. het mentale virus waarmee we elke dag en in tijden van crisis te maken hebben. Onze mentale MP3, die vaak luid kwettert en ons horendol kan maken.

Zien hoe dit voor ons kan werken, en hoe we het kunnen inzetten, in plaats van tegen ons, maakt ons leven veel meer “chill” … terwijl het ons ook de motivatie en zelfvertrouwen geeft om te gaan voor onze grote en kleine dromen en actie te ondernemen.

Het komt erop neer te weten hoe je net temidden van al de chaos, je rust, vrede en goed voelen kan blijven bewaren, en hoe te handelen ondanks angst, twijfel en onzekerheid.

Voor mij is dit essentieel in deze tijden. Omdat je een keuze hebt, in hoe je je leven leidt.

Bang

Natuurlijk ben je bang.  Dat zijn we allemaal.  Het is onze natuur.  Maar sommigen verlamt het, en anderen creëren net nu magie en zetten hun creativiteit in.

Veerkrachtige mindset

Onderneemster A.:’ ik heb zoveel ideeën en energie. Het is heerlijk. Nu mijn gangbaar werk is weggevallen, heb ik volop tijd om met het uitwerken van mijn ideeën bezig te zijn en de stap te zetten naar hoe ik het echt wil. Eerlijk gezegd zou dat zonder de crisis moeilijker zijn geweest. Deelnemen aan het traject Stroom in Business heeft me ontzettend geholpen om deze vernieuwing aan te gaan. Er zonder zou ik gewoonweg niet weten hoe het aan te pakken. Of wat er mogelijk is’.

 

  1. Sterk Leiderschap

Of je het nu leuk vindt of niet… mensen kijken naar je. Je collega’s, partner, kinderen, familie, klanten,…Ze zijn op zoek naar rolmodellen.

Of je nu ondernemer, werknemer of huisman bent, mensen zijn bang en zoeken leiderschap.

Hoe kan je het soort leider worden dat het waard is om te volgen? Hoe kan je inspireren en mensen, vanuit een veerkrachtige mindset, naar een plek leiden die hen en de wereld beter maakt.

Want daar draait het om, volgens mij, en is de essentie waar deze crisis om draait: wat wil je het allerliefste doen? Wie wil je het allerliefste zijn? En hoe doe je dat dan?

Neem je hier actie in, dan ben jij, als de crisis voorbij is, ver vooruit, ten opzichte van diegenen die geschokt, en verlamd waren door deze crisis.

 

Leiderschap nemen over je leven vraagt moed

Daarom gaf ik er een masterclass over ‘Sterk Leiderschap vraagt moed.’ Speciaal voor jou maak ik de replay opnieuw beschikbaar tot en met vrijdag 10 april. Hier vind je de replay van de masterclass.

 

  1. Ondernemersvaardigheden

Als we hier iets van hebben geleerd, dan is het dat de wereld jou en je bedrijf of carrière vaak een gigantische kopstoot geeft.

In dit geval is het het Coronavirus, maar er zijn eerlijk gezegd telkens wel weer mogelijke tegenslagen, of het nu gaat om nieuwe technologie die je branche verstoort of om een ​​wereldwijde ramp.

Ook hier is het van belang deze tegenslag om te buigen in een kans. Want in elke crisistijd zijn er kansen en mogelijkheden. Wil je weten wat je het allerbeste kan doen? Herbekijk dan de masterclass ‘Blijf voorop. Hoe je net nu kansen neemt om meer te verdienen in minder tijd‘. De replay is op vraag verlengd tot en met vrijdag 10/4!

 

Hertekenen vanuit een veerkrachtige mindset

Zoals onderneemster Marine het uitdrukt: ‘ Mijn inkomen is met 70% in elkaar gestuikt. Ik wil deze periode gebruiken om voorop te blijven.’ Daarom zijn we gestart met het hertekeken van haar aanbod. ‘Hier krijg ik energie van. Het is heel praktisch, een stok achter de deur, het zet me aan tot actie. Ik ben er heel tevreden over.’

Het doel van deze ondernemersvaardigheden versterken, is om proactief het verschil te kunnen maken nu en in de toekomst, op zo een manier dat je je beste zelf inzet, met het beste resultaat voor klanten én het leven leidt dat je echt wil.

Dus geen +50u werken, zonder tijd voor je gezin of jezelf. Get a life zonder compromissen.

 

  1. Je ‘roeping’ vinden en delen wat je te brengen hebt

Veel mensen doen niet wat ze echt graag doen. Dat vreet uiteindelijk aan iemand.

Onze loopbaancoaches kunnen helpen zicht krijgen op wat echt bij je past, hoe je je droomjob kan vinden. Want laten we eerlijk zijn, wat is je leven waard als je je belangrijke levensenergie niet kan wijden aan dat wat je boeit?

Dan is er werk aan de winkel.

Weet je wat je wil, en lukt het niet er te geraken? Dan is het nodig zicht te krijgen hoe je je brein zodanig in kan zetten, zodat je het leven kan creëren wat je wil.

Dit noem ik innerlijk en sterk leiderschap. Veel mensen weten niet dat daar tools voor bestaan. Ze laten zich leiden door omstandigheden, in plaats van zelf het stuur in handen te nemen. Eerlijk gezegd…we hebben dat ook nooit geleerd. En het vraagt moed, dat leiderschap nemen over je leven!

Controle

Hierop zicht krijgen geeft controle over je leven, ongeacht de omstandigheid. Zodat wanneer een volgende crisis toeslaat, iemand niet het slachtoffer wordt van ontslag of recessie, maar zelf met vertrouwen een nieuwe toekomst kan vormgeven.

In moeilijke tijden, is het goed om jezelf op te stellen als leerling. Het maakt je wendbaar en flexibel. Je hoeft het nog niet allemaal te weten. Bouwen aan een veerkrachtige mindset draagt bij aan je goed voelen omdat je substantieel bijdraagt aan je leven en je toekomst, en daardoor aan dat van anderen.

 

Ik ben hier super enthousiast over!

Daarom nog eens de link naar de masterclasses. Plan snel in om ze te bekijken voor vrijdag 10/4. Neem pen en papier erbij!

Mijn doel is simpelweg om de meest bruikbare informatie te verspreiden die je nu en in de toekomst kan helpen.

Stay safe en zorg goed voor je naasten!