Een veerkrachtige mindset in tijden van crisis

Een veerkrachtige mindset? Het belangrijkste wat er is, als je het mij vraagt!

Alle veranderingen, snelle wijzigingen op dit moment brengen mensen gemakkelijk in een onprettige gemoedstoestand. Onzekerheid, zorgen, angst, doemdenken … Heel normaal dat het gebeurt. Toch helpt het je niet vooruit. Integendeel.

Doe je niets anders, dan krijg je steeds wat je had…

Hoe kan je het anders doen?

Ik deel graag mijn visie, wat ik denk dat het belangrijkst is, in deze onzekere tijden. Want, wij en de hele wereld, zijn samen onderweg naar een nieuwe  toekomst.

 

  1. Innerlijke vrede / innerlijke kracht

Er is niet enkel het Coronavirus. Er is er nog een tweede. Het virus in ons hoofd. het mentale virus waarmee we elke dag en in tijden van crisis te maken hebben. Onze mentale MP3, die vaak luid kwettert en ons horendol kan maken.

Zien hoe dit voor ons kan werken, en hoe we het kunnen inzetten, in plaats van tegen ons, maakt ons leven veel meer “chill” … terwijl het ons ook de motivatie en zelfvertrouwen geeft om te gaan voor onze grote en kleine dromen en actie te ondernemen.

Het komt erop neer te weten hoe je net te midden van al de chaos, je rust, vrede en goed voelen kan blijven bewaren, en hoe te handelen ondanks angst, twijfel en onzekerheid.

Voor mij is dit essentieel in deze tijden. Omdat je een keuze hebt, in hoe je je leven leidt. De mp3’s/cd’s van Bureau Stroom zijn heel helpend in het versterken van je innerlijke rust.

Deelnemers aan mijn programma’s vertellen dat ze nu de tijd hebben om alle trainingen grondig door te nemen. Het sterkt hun zelfvertrouwen, vergroot hun innerlijke rust. Zoals K., deelnemer aan Sterk Leiderschap, zei: ‘Het gaat echt goed met me. Thuiswerken doet me deugd. Ik neem ’s ochtends even de tijd om te investeren in mijn toekomst, om te leren en te groeien, en te weten dat het enkel beter kan worden. Het is nu echt de tijd om innerlijk leiderschap verder te verdiepen en zelf te kiezen hoe ik in mijn leven sta. Dat is niet vanuit angst of moeten, maar vanuit graag doen en mijn beste, authentieke zelf zijn.’

Bang

Natuurlijk ben je bang.  Dat zijn we allemaal.  Het is onze natuur.  Maar sommigen verlamt het, en anderen creëren net nu magie en zetten hun creativiteit in.

Veerkrachtige mindset

Onderneemster A.:’ ik heb zoveel ideeën en energie. Het is heerlijk. Nu mijn gangbaar werk is weggevallen, heb ik volop tijd om met het uitwerken van mijn ideeën bezig te zijn en de stap te zetten naar hoe ik het echt wil. Eerlijk gezegd zou dat zonder de crisis moeilijker zijn geweest. Deelnemen aan het traject Stroom in Business heeft me ontzettend geholpen om deze vernieuwing aan te gaan. Er zonder zou ik gewoonweg niet weten hoe het aan te pakken. Of wat er mogelijk is’.

 

  1. Sterk Leiderschap

Of je het nu leuk vindt of niet… mensen kijken naar je. Je collega’s, partner, kinderen, familie, klanten,…Ze zijn op zoek naar rolmodellen.

Of je nu ondernemer, werknemer of huisman bent, mensen zijn bang en zoeken leiderschap.

Hoe kan je het soort leider worden dat het waard is om te volgen? Hoe kan je inspireren en mensen, vanuit een veerkrachtige mindset, naar een plek leiden die hen en de wereld beter maakt.

Want daar draait het om, volgens mij, en is de essentie waar deze crisis om draait: wat wil je het allerliefste doen? Wie wil je het allerliefste zijn? En hoe doe je dat dan?

Neem je hier actie in, dan ben jij, als de crisis voorbij is, ver vooruit, ten opzichte van diegenen die geschokt, en verlamd waren door deze crisis.

 

Leiderschap nemen over je leven vraagt moed

Het stuur nemen over je leven vraagt moed. Vraagt durf. Soms hebben we daar niet alle tools voor in handen. Belangrijk is dat je weet dat je dit kan leren. Stap voor stap. Beseffen dat je alleen maar vooruit kan gaan is een belangrijk iets!

Wil je zelf een stap zetten qua leiderschap over je leven? Ga voor het VIP jaarprogramma Boost your inner Self. Dit heeft de trainingsdag Be Brilliant inbegrepen!

  1. Ondernemersvaardigheden

Als we van deze Corona-toestand iets hebben geleerd, dan is het dat de wereld jou en je bedrijf of carrière vaak een gigantische kopstoot geeft.

In dit geval is het het Coronavirus, maar er zijn eerlijk gezegd telkens wel weer mogelijke tegenslagen, of het nu gaat om nieuwe technologie die je branche verstoort of om een ​​wereldwijde ramp.

Ook hier is het van belang deze tegenslag om te buigen in een kans. Want in elke crisistijd zijn er kansen en mogelijkheden.

Hertekenen vanuit een veerkrachtige mindset

Zoals onderneemster Marine het uitdrukt: ‘ Mijn inkomen is met 70% in elkaar gestuikt. Ik wil deze periode gebruiken om voorop te blijven.’ Daarom zijn we gestart met het herteken van haar aanbod. ‘Hier krijg ik energie van. Het is heel praktisch, een stok achter de deur, het zet me aan tot actie. Ik ben er heel tevreden over.’

Het doel van deze ondernemersvaardigheden versterken, is om proactief het verschil te kunnen maken nu en in de toekomst, op zo een manier dat je je beste zelf inzet, met het beste resultaat voor klanten én het leven leidt dat je echt wil.

Dus geen +50u werken, zonder tijd voor je gezin of jezelf. Get a life zonder compromissen.

 

  1. Je ‘roeping’ vinden en delen wat je te brengen hebt

Veel mensen doen niet wat ze echt graag doen. Dat vreet uiteindelijk aan iemand.

Onze loopbaancoaches kunnen helpen zicht krijgen op wat echt bij je past, hoe je je droomjob kan vinden. Want laten we eerlijk zijn, wat is je leven waard als je je belangrijke levensenergie niet kan wijden aan dat wat je boeit?

Dan is er werk aan de winkel.

Weet je wat je wil, en lukt het niet er te geraken? Dan is het nodig zicht te krijgen hoe je je brein zodanig in kan zetten, zodat je het leven kan creëren wat je wil.

Dit noem ik innerlijk en sterk leiderschap. Veel mensen weten niet dat daar tools voor bestaan. Ze laten zich leiden door omstandigheden, in plaats van zelf het stuur in handen te nemen. Eerlijk gezegd…we hebben dat ook nooit geleerd. En het vraagt moed, dat leiderschap nemen over je leven!

Controle

Hierop zicht krijgen geeft controle over je leven, ongeacht de omstandigheid. Zodat wanneer een volgende crisis toeslaat, iemand niet het slachtoffer wordt van ontslag of recessie, maar zelf met vertrouwen een nieuwe toekomst kan vormgeven.

In moeilijke tijden, is het goed om jezelf op te stellen als leerling. Het maakt je wendbaar en flexibel. Je hoeft het nog niet allemaal te weten. Bouwen aan een veerkrachtige mindset draagt bij aan je goed voelen omdat je substantieel bijdraagt aan je leven en je toekomst, en daardoor aan dat van anderen.

In deze uitdagende tijden kom je het verst vanuit je eigen innerlijke rust. Daarnaast is oefenen in Sterk Leiderschap, want zo geef je maximaal sturing aan je leven.

Ondernemersvaardigheden helpen je, want slim initiatief nemen en doorzetten is eigen aan ondernemers. Dit allemaal is het meest waardevol als je je ‘roeping’ vindt en kan delen.

Stay safe en zorg goed voor je naasten!