Hoe kan je als ondernemer of professional zonder time-management een burn-out voorkomen?

Mijn zoontje Luca (4,5jr) is helemaal in de magische fase. Zijn grote held is Spiderman, die via spinnenwebben door de lucht vliegt.

Hij wou ook graag een spinnenweb, zodat hij tegen muren op kon klimmen! Een origineel spinnenweb is er ondertussen (hint: het is gehaakt en lag bij mijn bomma op een tafel).

Tegen muren opklimmen vraagt echter wel een andere tool. Zoals een ladder.

Ook in je carrière of onderneming heb je vaak superkrachten nodig, lijkt het wel!

  • Je voelt dat er iets moet veranderen maar je durft de stap niet te zetten of weet niet waar je precies moet beginnen.
  • Je hebt moeite om voor je mening te staan, voor bijvoorbeeld het kritische management of je klant.
  • Je krijgt je idee niet eenvoudig verkocht aan je klant of collega of de samenwerking loopt moeilijk.
  • Als ondernemende coach, trainer, freelancer, leidinggevende of adviseur geef je te veel waardoor je zelf uit balans raakt. Mogelijk dreigt er zelfs een burn-out.
  • Je zou graag willen dat het makkelijker loopt, je wilt meer bereiken omdat je weet dat er meer in je zit en je weet niet hoe dat naar buiten te laten komen.

Je werk blijft je uitdagen. En gelukkig maar, anders wordt het saai!

Alleen wil je daar wel goed gewapend en op zijn best mee om kunnen gaan. En natuurlijk in groeien en verbeteren om het voor jezelf fijner te maken.

Welke superkrachten kan leiderschap je geven?

Leiderschap, je kent de term! Maar je kunt hem niet direct linken aan superkrachten. Sterk leiderschap doet niet alleen wat voor het bedrijf waarin je werkt of voor je eigen bedrijf, het doet tegelijkertijd enorm veel voor jou als leider of leidinggevende. Wanneer jij de leiderschapsrol sterker oppakt dan je nu doet krijg je meer grip op de situatie waarin je zit en kun je hier zelf sturing aan geven. Zo ben je effectiever en zo nodig voorkom je een burn-out of sta je snel sterker erna!

5 manieren hoe sterk leiderschap je effectiviteit een boost geeft

  1. Je werkweek van 40u terugbrengen naar 2 dagen? Dat is wat Jeroen deed. Je leert van hem hoe je meer kan doen in (veel) minder tijd. Je effectiviteit vergroot niet alleen, ook help je mensen rondom jou zich beter te voelen in hun vel en stukken efficiënter te zijn.

Een belangrijke vraag die je hierin helpt?

Vraag je alvast af: ‘Wat, van wat ik vandaag heb gedaan, kan iemand anders beter doen?’ En neem daar actie op. Zo blijf je scherp en doe je uiteindelijk datgene waar jij het meeste in uitblinkt en je het meest impact mee maakt. En heb je die vrije tijd die je wil om bezig te zijn met wat jij leuk vindt!

 

  1. Ook al moet je een drempel over of werk je ver buiten je comfortzone, je weet jezelf te motiveren, te inspireren en staat sterk, zodat je die lastige stappen durft te zetten. Zo bereik je meer.

Dit bereik je onder meer door een helder zicht op waar je goed in bent; je platform van zelfvertrouwen te bewaken en het ‘waarom je iets doet of wil’ in vraag te stellen.

Hiermee aan de slag gaan in een groep gelijkgestemden brengt je duizend keer verder op je pad dan het zelf willen uitvissen.

 

  1. Hou zou Spiderman twijfel, angst en onzekerheid ombuigen?

Dat weet ik niet. Wel leren deelnemers een krachtig stappenplan, waardoor ze deze energie-vretende monstertjes makkelijk de baas kunnen. Zo blijven ze niet vast zitten.

Vanzelf lost met dit stappenplan emotionele lading en last op en ervaren ze ruimte, ontspanning in plaats van kramp, vrijheid in plaats van beklemming en rust in plaats van piekeren in hun hoofd. Zo kunnen ze veel gemakkelijker, en aangenamer, stappen vooruit zetten.

Piekeren, angst, twijfel en onzekerheid: het komt voort uit denkprocessen. Heb je één keer zicht op hoe je deze denkprocessen kan onderbreken, kan je dat telkens toepassen.

 

  1. Met hun sterke visie inspireren ze zichzelf en hun omgeving. Ze laten zich niet leiden door de stress of ongemakken van het verleden, maar creëren vanuit hun authenticiteit doelbewust een schitterende toekomst.

We weten allemaal wel hoe sterk het werkt om doelen te stellen. Doch vaak vergeten we dat voor onszelf. Naast enkel doelen stellen, is ook je mindset van belang. Denk je (onbewust) dat iets moeilijk gaat, lang duurt, worstelen vraagt, dan gaat het moeilijk, duurt het lang en vraagt het worstelen. Je mindset op tijd onderzoeken, maakt het je mogelijk om veel gemakkelijker, in een soort flow, je doelen te bereiken.

 

  1. Natuurlijk geven al die uitdagingen stress. Toch beschikken ze over de tools om die stress om te buigen in optimaal functioneren. Ze bouwden aan een oplossingsgerichte mindset, waardoor ze problemen, weerstand of moeilijkheden zien als uitdagingen en betrokkenheid, en ze er positief mee omkunnen.

Om stress om te buigen werken we met wetenschappelijk onderbouwde tools. Dagelijks zie ik de kracht hiervan. Omdat het alle andere, eerder genoemde tools, net dat extra zetje geeft. Het zorgt ervoor dat werkzoekenden sneller hun droomjob vinden, gestrande ondernemers snel weer energie hervinden en tot een bloeiende zaak komen, professionals makkelijker uit een donkere put kunnen klimmen en zichzelf gaan overtreffen. De return uit de omgeving is vaak ook snel merkbaar in waardering en nieuwe kansen!

Sterk Leiderschap tools voor groei op alle vlakken

Klinkt als superkrachten, he! Het blijven mensen met vallen en opstaan, hoor, net zoals ik. En jij die dit leest natuurlijk. Er gaan nog steeds dingen wel eens dingen mis. Of we maken fouten.

En ook daar leerden de mensen uit de tips hierboven optimaler mee om te gaan. Zodat ze makkelijker kunnen stralen en floreren en hun competenties ten volle inzetten.

In eerste instantie zetten ze deze tools in voor zichzelf. Menige deelnemer merkte al snel hoe fijn het is om ook anderen met deze tools te ondersteunen om hun naar een next level te brengen.

Vanaf nu kan je daarom ook jezelf certificeren in de tools van Sterk Leiderschap, waarbij je deze volop meester bent en kan inzetten. Als (loopbaan)coach, trainer, adviseur, consultant, manager, leidinggevende, begeleider van mensen, maar natuurlijk ook als mama of papa, …

‘Ik gebruik voornamelijk de tools van Sterk Leiderschap. Het werkt zo gemakkelijk en diepgaand.’ zegt loopbaancoach Anne uit Tongeren

Extra inkomsten met de Sterk Leiderschap certificering

Het kan zelfs een extra inkomstenstroom voor je betekenen. Je kan klanten of medewerkers op een diepgaander niveau verder helpen, waardoor ze makkelijk betere resultaten bereiken. Als loopbaancoach of trainer kan je eventueel, na certificatie, ook voor Bureau Stroom aan de slag. Bureau Stroom is een erkend loopbaancentrum en geeft trainingen in vooraanstaande bedrijven.

Wat betekende Sterk Leiderschap voor Lies, Koen, Lien en Johan?

Wil je je zelf (meer dan) een boost geven? Na het Sterk Leiderschap-traject kijk je anders naar jezelf en de wereld. Je staat authentieker, sterk, en vanuit je innerlijke kracht in de wereld! Met een toolbox vol praktisch in te zetten materiaal.

Wil je het zelf ervaren, of zelfs trainer of coach in Sterk Leiderschap worden?

Dat kan! Het traject is niet voor iedereen. Leergierigheid, open staan en zelfreflectie zijn essentiële voorwaarden. Je maakt daarnaast met plezier enkele dagen vrij in je agenda om diepgaand gevoed te worden én je weet dat investeren in jezelf, zowel in tijd, energie als financieel, duizendmaal naar je terugkomt!

Je bent op het punt belandt dat je écht iets wil veranderen aan je huidige situatie. Zonder dat je in een strak schema van time-management terecht komt. Je wil werken vanuit vrijheid. En de kans op een burn-out halt toe roepen. Je bent op zoek naar ruimte om te groeien en tegelijkertijd voor jezelf te kiezen!

Zeg je hier ‘ja’ tegen? Dan spreek ik je dolgraag tijdens een scangesprek. Een één-op-één scangesprek is vrijblijvend. Ik geef je er gelijk waardevolle tips en inspiratie. Om het optimaal te kunnen voeren, heb ik wat informatie van je nodig. Daarom vraag ik je vooraf enkele vragen in te vullen. Ik contacteer je erna om een moment vast te leggen! Dit kan online via Skype of in life in Genk.

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis scangesprek.

 

Ben je ondernemer? Bijvoorbeeld een coach, trainer, expert, adviseur,…. In de combi Sterk Leiderschap en Stroom in business help ik je om je zaak slimmer neer te zetten, zodat je makkelijker prettig kunt verdienen, met voldoening én tijdvrijheid. Wil je weten, hoe jij dit kan doen? Meld je dan ook aan voor het gratis scangesprek door op de button hierboven te drukken. Ik maak graag tijd en ruimte in mijn agenda om jou met de eerste stappen te helpen.

Ik kijk ernaar uit je te spreken. Ik gun iedereen deze superkrachten om te floreren! Gun jij het je ook? Tot binnenkort!

Inge