Van energieverlies naar winst bij negatieve mensen

Hoe ga je om met die medewerker die klaagt? Die over niemand iets goed kan zeggen? Die nukkige buur? Of die tante die jou weet te strikken om haar nieuwste ongemakken te delen? Of dat slepende conflict?

Ik ga ervan uit dat jij doorgaans niet hoort tot de ‘negatieve’ mensen. En natuurlijk, een keer je negatief uitlaten mag zeker!
De vraag is eerder hoe ga je om met het eerder chronisch negatief kijkende type? Waarbij je energie smelt en je je leeg voelt? Of waarbij je merkt dat het contact energie vreet?

Waarschijnlijk zou je ze het liefst laten verdwijnen met een toverstokje. 😉

Toch schuilt er een grote bron van geluk in het omgaan met deze mensen, als je weet hoe!
Ja, echt! Je kan je ervaring met negatieve mensen transformeren. Zodat je zelf meer geluk en plezier ervaart.

Hoe? Dat is de magie natuurlijk. Hier vind je 5 tips:

 

Stap 1: Kies voor mededogen
Misschien wil je ze liever hun nek omwringen. Maar kijk eens even verder: overdreven negatieve mensen zijn ergens van binnen ongelukkig. Mogelijk ongezien. Of uiten ze kritiek omdat ze bezorgd zijn. Of negeren ze je omdat ze zelf gekwetst zijn.
Dit soort negativiteit is pijnlijk, kan zelfs leiden tot lichamelijke klachten. Ze geven jou misschien een slecht gevoel, zichzelf echter nog erger. Jij kan van ze weg wandelen, ze kunnen echter nooit ontsnappen aan zichzelf.
Iemand die klaagt, roddelt, boos of verdrietig is, is ergens ongelukkig…
Dat inzien maakt dat je makkelijker met mededogen kan reageren.

 

Stap 2: Maak een waarderingslijstje
Klinkt dat gek? Maak een lijstje van wat je waardeert!
Uit onderzoek blijkt dat je niet helder kan denken als je boos of gefrustreerd bent. Het maken van een lijstje van wat je waardeert is één van de gemakkelijkste manieren om op te schuiven naar de positieve kant. Zo kan je beter omgaan met de situatie.
Hoe doe je dat? Noteer alles wat je maar kunt bedenken dat je waardeert of van waarde vindt aan deze negatieve persoon of over de situatie. Richt je op de positieve emotie na het schrijven van elk item. Deze prettige gevoelens helpen je chemische stoffen aan te maken die je ontspannen en helpen je hersenen om nieuwe bedrading aan te maken. Gevolg? Je kan beter om met de situatie, je bedenkt andere manieren om er mee om te gaan, het geeft je minder last, je bekijkt de ander positiever, waardoor dat je die ook de gelegenheid geeft een ander deel van zichzelf te laten zien.

 

Stap 3: Begin gewoon
Soms is dit natuurlijk moeilijk. Zeker als je eerder witheet van woede aanloopt. Begin gewoon. Zo krijg je de bal aan het rollen. Dingen denken zoals ‘Hij doet gelukkig geen vlieg kwaad, hij zou nooit een bom plaatsen, denk ik’, ‘Haar kleren zien er elke dag netjes uit.’
Ook chagrijnige mensen hebben sterke punten, successen, dingen die ze goed doen. Het is gewoon moeilijk om dit te zien als je focus ligt op slechte dingen. Maar met oprecht zoeken vind je er zeker. Hoe meer je er vindt, hoe beter je je voelt.
Ga verder met je lijstje tot je je wat beter voelt. Iets beter is al fantastisch! En wees realistisch: verwacht nu ook niet dat je je direct subliem gaat voelen. Al is dat mooi meegenomen als het wel gebeurt.

 

Stap 4: Richt je aandacht op wat je wil
Laten we eens spelen met een toverstaf. Beeld je in dat je met je toverstaf er voor zorgt dat dat vervelende gedrag verdwijnt. Magisch! Het werd vervangen door ideaal gedrag, gedrag dat je het liefst zou zien. Wat is dan dat positieve gedrag?
Is dat ondersteunend in plaats van kritisch, samenwerken in plaats van er tegen in, aandacht in plaats van negeren, rustig bespreken in plaats van woedend, plezier maken in plaats van conflict?
Kies er eentje uit die voor jou het belangrijkst is.

 

Stap 5: zoek bewijzen
Heb je helder welk positief gedrag je wilt? Zoek doelbewust elke keer naar bewijs van dit gedrag. Maak er een spel van. Zoek naar aanwijzingen, hoe klein ook. Mogelijk dien je wat creatief te zijn in het begin.
Stel dat je bewijs zoekt dat je baas je ondersteunt (in plaats van je bekritiseert), ga kijken waar dit waar was en is. Hij ondersteunt je bijvoorbeeld door de teamvergadering te faciliteren, je te vragen hoe het staat met je project, een document van je echt inhoudelijk door te nemen en er een verdiepende vraag over te stellen.

Na een tijdje merk je dat het echt is. Dat die persoon werkelijk dat positieve gedrag laat zien.
Daarnaast verander jij ook, ga je een andere interactie aan, door het ander perspectief dat je inneemt.

 

Wil je nog een stap verder gaan?
Zoek dan ook in jezelf naar deze positieve gedragingen. Denk aan situaties in het verleden wanneer je positief handelde. Mijmer hoe je er nog meer van kan laten zien.

Het energie verlies dat negatieve mensen kosten kan je ombuigen door mededogen te oefenen, je te focussen op wat je kan waarderen. Door je te richten op wat je wil ervaren van gedrag en daar doelbewust de al aanwezige kleine zaadjes/bewijzen van te zien, smelt je frustratie wat weg en voel je je algemeen beter en gelukkiger.

 

Nu is het aan jou! Toepassen, die tips!

 

Wil jij ook gaan voor een positieve mindset en meer succes? Dan is het traject ‘Sterk leiderschap’ echt iets voor jou! Lees er meer over.

Ook organisaties zijn hier aan het juiste adres! Heb je nog ruimte in je opleidingsbudget? Ik werk deze trainingen graag uit op maat van jouw bedrijf. Contacteer ons.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Heb je interesse in een jaartraject met mij, wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend krachtig? Goed nieuws! Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!