Vertrouwen had ik, ook al zat het helemaal tegen

De kans krijgen om te spreken voor een zaal van 250 man? Over energie en veerkracht volgens de laatste ontdekkingen in neurowetenschappen? In de banksector?

Het maakte me super enthousiast. Want het onderwerp ligt me nauw aan mijn hart, na mijn eigen burn-out in 2004 en mijn hooggevoeligheid (lees: ook stressgevoeligheid).

Vorige week donderdag was het zover. Goed voorbereid, flink nagedacht over opzet, structuur, verhalen, mee te nemen punten, onderbouwing …

En toen gebeurde het.

Ik voelde me ellendig.

Het was woensdagnamiddag. Minder dan 24 uur vóór de lezing.

Een barstende hoofdpijn, diende zich aan. Het begon als een drukkend gevoel en werd steeds erger. Ik wou het liefste een donkere kamer en wél meteen. Daarbij kwam een misselijk gevoel opzetten, waardoor ik nauwelijks durfde te drinken, ook al had ik dorst. Ik bespaar je de verdere details, die leken erg op alle elementen van buikgriep.

 

Zo snel ik kon, trok ik bedwaarts en liet zoontje achter bij de goede zorgen van partner.

Mijn Franstalige collega smste me. ‘En wat morgen? Kan het verplaatst worden?’ Ik dacht in mezelf: ‘No way, dat het niet door gaat. Dat gebeurt niet. Natuurlijk sta ik, staan wij, er morgen.’

 

En zo was het

Het was best spannend, met alle techniek en filmpjes. Hartverwarmend om mensen opnieuw te zien die eerder een training Persoonlijke Kracht (binnenkort: Ontplooi jezelf in je loopbaan) volgden. Een schitterend mooie zaal. Achteraf een super verzorgde lunch. En zo’n fijne, enthousiaste reacties als:

  • ‘Inspirerend. We hebben net met een collega afgesproken dat we dat idee gaan doen’
  • ‘Wetenschappelijk onderbouwd, overtuigende filmpjes én je kan zien op het scherm wat het deed. Die 555-tool heeft al goed gewerkt bij de paradontoloog. ‘
  • ‘Als iedereen dit in de organisatie zou doen, dan hebben we een andere organisatie’

Waarom had ik het vertrouwen dat het toch door ging gaan?

 

De kracht van je mind is oneindig sterk 

Heel vaak echter gebruiken we hem juist niet helpend. En is dat zelfs een patroon geworden, omdat je nooit iets anders leerde.

En dat kost heel veel energie en levert je in je leven niet op wat je werkelijk wil. Dan voel je veel ‘on’-dingen zoals ongemak, onvrede, onzekerheid, …

Kan het ook anders?

Ja!

 

Als je leert hoe je je energie en je mind kan richten, dan word het makkelijker

Kan je meer en meer leven vanuit vertrouwen.

En dat leer je in het traject Sterk Leiderschap. Het geeft een toolbox die je helpt om je batterijen telkens aan te vullen, leiderschap te nemen, sturingskracht te vergroten. Of je nu een (nieuwe) functie hebt die je te veel energie kost, je droomjob zoekt, eerder ongelukkig bent, een burn-out hebt of je competenties sterker wil inzetten.

 

Zeg je nu: dit wil ik ook? Zo’n toolbox in huis hebben? Opdat je leven lekkerder loopt en je veel meer sturing hebt over je werk?

Ik had een kelderend energiepeil. Professioneel en privé was er van alles. Ik zag het even niet zitten. Door het traject leek het alsof een last van me afgleed. Ik kies veel meer voor mezelf of voor realistische doelen. Ik kan makkelijker loslaten.
Dit brengt rust & levenskwaliteit. Ik slaap veel beter. Ik merk dat ik anders denk.
Ik vond de opbouw en methodes zeer goed. Ik voel dat Inge spreekt uit ervaring. Dat is een enorme sterkte! — Kathleen – Business development consultant

Heb je zo iets van ja, dat is iets voor mij? Geef je dan op voor een scan-gesprek van 30’. Daarin gaan we na wat je uitdagingen zijn, je mogelijkheden en wat je volgende stap is. Meld je hier aan.

 

Ik vond het traject superpositief. Had ik dit gehad 5 jaar geleden, waren sommige dingen beter en makkelijker gelopen. Het groepsgebeuren geeft herkenning en energie. Dat was heel tof. Ik herken nu patronen en mechanismes. Als iets tegenvalt, kan ik er op teruggrijpen, zoals een EHBO-kit.
Het heeft me erg verrijkt, ik ben er happy mee. — Geertje – Onderneemster

Wil je graag ontdekken wat Sterk Leiderschap voor jou kan betekenen, zodat je met véél meer vertrouwen de toekomst tegemoet kan?

Dat kan.

De snelste weg is om een scan-gesprek te reserveren. Zo kan ik direct met je afstemmen, bespreken we je uitdagingen, je mogelijkheden en je volgende stap. Want … The best is yet to come! Als je weet hoe!

 

Ik heb de komende 10 werkdagen 5 plekken voor een scan-gesprek gereserveerd in mijn agenda. Ben jij erbij?

Doe het nu! Waarschijnlijk dat beste actie die je dit jaar hebt ondernomen…

PS: wil je graag een programma, workshop of interactieve infosessie in jouw organisatie? Contacteer me gerust!