Ik heb alles om gelukkig te zijn… en ik ben het niet!

‘Ik heb alles om gelukkig te zijn; een huis, een tuin, een auto, een vrouw, 2 schattige dochtertjes, een goeie job, … Kortom te veel om op te noemen.

En toch voel ik me niet gelukkig ?!

Met dit gevoel liep ik al enkele jaren rond’, zei Koen, leidinggevende van een technische afdeling.

Bekijk hier zijn verhaal:

En toch mist er iets

Heb jij dat ooit? Het gevoel dat je alles hebt. Alles om gelukkig te zijn. En toch mist er iets. Je voelt je niet goed. Je bent niet gelukkig.

Weet dat je niet alleen bent. Koen had dat ook.

En waar ik ook maar aanklopte voor hulp bij eender welke specialist, ik kon altijd wel m ’n verhaal kwijt en dat deed me dan ook heel veel deugd op dat moment. Echter maar een verlossend gevoel van korte duur, want ik kreeg nooit ergens een antwoord op m ’n oh zo belangrijke vraag. Men kon me gewoonweg niet helpen en daar zat ik dan.

M ’n zelfvertrouwen was – mede door een job waarvan ik dacht dat het m ’n droomjob was maar totaal niet bij me paste – op een zeer laag peil komen te staan. Ook al gaf ik dat niet makkelijk toe, het klopte wel.   Ik onderschatte m ’n kwaliteiten steevast op alle vlak.

Ik liep alsmaar te piekeren over wat de toekomst me nog zou brengen en dacht heel veel over m ’n verleden.

Wat had ik beter kunnen doen?

Wat als …?

De stress was me te veel geworden

De stress van de voorbije jaren was me te veel geworden. Kortom, ik was in een negatieve spiraal terecht gekomen waar ik zelf niet meer uit geraakte.

Tot hij besloot om het te veranderen. Op deze manier

Vanaf mijn instap in het traject Sterk Leiderschap veranderde er daadwerkelijk immens veel met mijn persoon. Ik voelde al meteen dat dit iets voor mij zou zijn. Ik was meer dan ooit gemotiveerd.

Ik voelde snel  al terug wat meer energie in m ’n lichaam. Het bleek een ware openbaring te zijn. Er werden ons tal van tools aangereikt, audioseminars toegestuurd, vakliteratuur aangeprezen, zoveel, … Niet enkel tijdens de workshops, ook na afloop de weken / maanden die erop volgden.

Vanaf die dag is het bij mij begonnen, is er iets veranderd.

En nu is hij ook gelukkig. Zo gelukkig zelfs dat hij straalt. Dit is wat hij vertelt:

Ik herkende terug ‘de Koen’ van weleer. Een zelfverzekerd iemand die straalt. Iemand die echt gelukkig kan zijn en genieten van de kleine dingen in het dagdagelijkse leven. Zonder me achter maskers te moeten verbergen. Iemand die dingen in vraag durft te stellen en geen confrontaties meer uit de weg gaat. Een optimist in hart en nieren. Gedaan met het doemdenken in m ’n diepste binnenste.

De daarop volgende workshops hebben dit gevoel alleen maar versterkt.

Van dan af wist ik wat te doen als het eens een keer minder met me ging. Soms zo simpel, maar je moet het gewoon toepassen wat je in de workshops voorgeschoteld krijgt.

Ik durf nu te stellen; er is voor mij op korte tijd heel veel veranderd. Ik had dit niet zo snel zien aankomen.

De mensen uit m ’n nabije omgeving zullen dit beamen; zoveel positieve reacties. Ze zien me terug graag komen. We kennen hem terug. Hij staat er terug. Zie hem glunderen. Zo zelfverzekerd.

Één voor één toffe reacties.

M ’n leven heeft een nieuwe ‘positieve’ wending gekregen. Ik ben daar Inge oneindig dankbaar voor. Ik heb van haar misschien wel de belangrijkste levensles gekregen en dat zal ik nooit vergeten.

Koen, Diensthoofd technische dienst

Heb jij zin om ook zo gelukkig te zijn? Wil je dit ook?

  • Stress ombuigen naar optimaal functioneren
  • Impact hebben en krachtig aan het stuur staan
  • Doorgroeien naar je next level

Vele deelnemers gingen je voor in het traject Sterk Leiderschap.

Het traject doorloop je in kleine groep, met toffe gelijkgestemde deelnemers. Dat betekent ook snel vol=vol.

Meld je hier aan via een scan-gesprek! Wil je gebruik maken van kmo-portefeuille als zelfstandige, mail me dan eerst!

Ik kijk er ontzettend naar uit om met jou te duiken in dit schitterende traject, zodat jij extra kan stralen in je toekomst!

Vriendelijke groeten,

Inge

Ps: Koen zijn verhaal is helemaal waar. Net zoals de verhalen van vele van mijn deelnemers. En ik ben zo blij met hoe hun leven – en werk – sterk verbeterd zijn. Omdat ze wél die stap durven zetten. Omdat ze eindelijk weten hoe ze anders in hun leven kunnen staan. Hier vind je meer info over  het traject Sterk Leiderschap.  Geef je hier op voor een Scan sessie bij interesse! Ik spreek je graag gauw!