Angst is niet meer dan een gedachte. Een gedachte kan je loslaten, als je weet hoe!

Ondernemer Patrick is in paniek. Hij gaat failliet. Hij staan aan mijn deur als een hoopje ellende. We onderzoeken zijn gedachten. Na een half uur is het hem helder: die en die stap ga ik zetten. Vol vertrouwen stapt hij de deur uit.

Het lijkt misschien een wonder, zo’n ommekeer. Doch dat is het niet, als je weet hoe.

Het leren werken met je angst is fijn.

Ja! Had je niet gedacht, zeker?

Je krijgt er vele cadeautjes bij! Situaties lossen zich als vanzelf op, de oplossing wordt helder

vertrouwen herstelt zich.

 

Angst bestaat uit gedachtepatronen. Je kan die ontmantelen. Stukje voor stukje, soms hele clusters tegelijk. Dan weer even wieden, zoals onkruid.

 

Daarnaast is het ook goed om een andere kijk te krijgen op angst. Het is niet de angst op zich die in de weg staat. Wel hoe je er mee om gaat. Laat je de angst de beren op je weg vergroten? Zodat ze tussen jou en je voldoening komen te staan?

 

We zien mensen stappen zetten ondanks de angst. Hoe doen ze dat? Ze merken de angst op, accepteren die en gaan verder. Belangrijk daarbij is hoe we omgaan met onze emoties. Je kan zowel je emoties sturing geven als je gedachten.

 

Een manier om dit te doen is de volgende: het helpt je om los te laten. Om jezelf te openen voor een ontspannen, zachte manier van zijn, van waaruit je anders in je leven staat.

Zeker toepassen! Zelfs en vooral op donkere momenten.

 

Angst los laten

  1. Adem diep in. Bij de uitademing laat je toe dat spanning wegstroomt. Voel je gezicht ontspannen, je kaakspieren, je schouders zakken. Laat je buik ontspannen. Zo ook je benen en voeten.
  2. Merk je nu al een lichte verandering op in je lichaam?
  3. Zeg tegen jezelf ‘Het is oké zoals ik me voel. Ik ben bereid om los te laten. Ik laat los. Ik laat alle spanning los. Ik laat alle angst los. Ik laat alle schuldgevoel los. Ik laat alle verdriet los. Ik laat oude belemmeringen los. Ik laat los wat me niet helpt. Ik laat los. Ik voel innerlijke vrede. Ik ben vredevol in mezelf. Ik heb vrede met het leven. Ik ben veilig.’
  4. Herhaal een twee à drie keer.

 

Telkens je je gespannen voelt, of gedachten hebt over hoe moeilijk iets is, grijp je naar deze techniek.

Druk deze oefening af, stop hem  in je portefeuille of agenda en gebruik waar nodig.

Door te herhalen maak je een nieuwe routine, die zijn vruchten af zal werpen!

Succes!

 

Weet je gewoon dat er meer nodig is om het leven te leiden dat je wil?

In het traject Innerlijk Leiderschap gaan we in 5 stappen van angst, twijfel of piekeren naar vervulling.

Het is waardevol om dit niet in je eentje te doen, maar in een groep waarin je je herkent en die je proces mee kan ondersteunen. En met een mentor/coach die het pad en de valkuilen kent.

 

Wil je graag anders in je leven staan en weet je niet hoe?

Het traject Sterk Leiderschap geeft je tools om aan het stuur te staan van jouw leven. Vanuit innerlijke kracht, met meer plezier en gemak!  Lees er meer over.

PS: Ben je het beu dat je niet je volledige potentieel kan inzetten? Wil je daar verandering in brengen? Weet je dat je diep vanbinnen zelf moet veranderen? En dat een positieve mindset heel veel voor je zal betekenen? Heb je interesse in een jaartraject met mij, wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend krachtig? Goed nieuws! Reserveer hier je scan-gesprek, waarin ik je tips en inspiratie geef voor jouw situatie. Meld je asap aan. Eerst komt, eerst maalt!